Снежана Самарџић-Марковић са делегацијом Партизана

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић састала се са играчима и стручним штабом кошаркашког клуба Партизан, честитала им на значајном успеху и упознала их са стратегијом Министарства и предлозима решења којима би се побољшало стање у српској кошарци.

Самарџић-Марковић посебно је истакла значај који Партизан има за српски спорт уопште, јер се ради о клубу који је био првак Европе, вишеструки освајач Купа Радивоја Кораћа, вишеструки државни првак и има једну од најбољих кошаркашких школа у Европи.

Према њеним речима, Србија први пут има усвојену Стратегију развоја спорта, који је и у Уставу означен као делатност од националног интереса. Приоритет стратегије су деца, али њихово укључивање у спорт није могуће без мотивације коју представљају резултати наших врхунских спортиста.

Говорећи о предлогу новог Закона о спорту, Самарџић Марковић је истакла да је циљ Министарства да се његовим доношењем омогући стварање оквира за одрживо финансирање спортских организација. Иако Партизан нема своје објекте, он има име које је препознатљиво широм Европе и које захваљујући одличним резултатима има вредност за потенцијалне улагаче.

Шеф стручног штаба Партизана Душко Вујошевић захвалио је министарки на досадашњој подршци и упознао је са изазовима са којима се клуб сусреће у раду, а пре свега са финансијским проблемима. Додао је да се нада да ће бити пронађено решење којим ће тај проблем бити трајно решен и којим ће се омогућити да Партизан настави да постиже значајне резултате.

Члан Управног одбора и стучног штаба Партизана Драган Тодорић рекао је да се клуб и поред изазова са којима се сусреће и даље налази у европском врху и да се нада да ће се новим решењима омогућити да Партизан коначно добије оквир у коме ће бити могуће одрживо финансирање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво