Маљковић: Ове играчице могу да носе терет претходне генерације

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да очекује тежак меч против Хрватске у квалификацијама за Европско првенство.

Србија ће у четвртак дочекати селекцију Хрватске у Хали спортова "Ранко Жеравица". Србија се налази на другом месту на табели Е групе са четири бода, али има меч мање.

"Прва и најважнија ствар је да је женска репрезентација Србије својим успесима дала велики подстрек свим државама бивше Југославије. БиХ је играла на прошлогодишњем Светском првенству, док је Словенија домаћин предстојећег ЕП. Северна Македонија прави добре резултате у млађим категоријама. Очекује нас тежак меч против Хрватске. Две екипе са доста карактера. То ће бити права такмичарска утакмица две екипе, које желе да се надмећу", изјавила је Маљковићева на конференцији за новинаре у Београду.

Она је подсетила да је Србија актуелни европски шампион, али је у нашем тиму дошло до смене генерација.

"Ове младе играчице су на СП показале да могу на својим леђима носе терет, које су им поставиле претходне генерације. Те генерације су направиле највеће успехе за нашу женску кошарку последњој деценији. Ове године се навршава 100. годишњица кошарке у Србији. Да се у претходних 100 година уложило више у женску кошарку можда би било и више медаља", казала је она.

Маљковићева је истакла да је главни циљ пласман на ЕП.

"Ми смо актуелне европске првакиње, али морамо да изборимо пласман на наредни ЕП. Имамо нову генерацију, која мора да покаже квалитет. Спремне смо и фокусиране на оно што долази. Ако успемо да победимо, квалификаћемо се на ЕП. Континуитет великих такмичења је достигнут. Ово јесте нова генерација, али верујем да има квалитет", рекла је селекторка.

Кошаркашки савез Србије и Институт за женски спорт организовали су перфоманс модног стилизовања кошаркашица Србије.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Тина Крајишник верује у нову победу нашег тима.

"Чека нас веома озбиљни меч. Спремне смо и фокусиране смо на оно што долази. Екипа Хрватске сигурно долази мотивисана, али верујем да уз помоћ публике можемо да их победимо. Хрватска има промењен тим, пошто су сада појачане натурализованом Американком. Неће бити лако, али верујем у победу", истакла је Тина Крајишник и додала да је срећна што је организован перформанс као подршка женском спорту.

Српска кошаркашица Маја Шкорић је истакла да верује у победу нашег тима против Хрватске.

"Хрватска сада има другачији тим од оног против кога смо играли прошле године. Имају нову играчицу, али верујем да ћемо их победити. Надам се да ћемо имати велику подршку навијача и да ћемо уживати", додала је Шкорићева.

Српска кошаркашица Александра Црвендакић поновила је да је Србија фаворит против Хрватске.

"Од нас су увек велика очекивања. Очекује нас добра утакмица, али се надам победи. Верујем да ће доћи доста навијача да нас подржи", истакла је она.

Србија ће последњи меч у квалификацијама за ЕП одиграти 12. фебруара у гостима против Бугарске. Победник групе пласираће се на ЕП као и четири најбоље пласиране селекције. ЕП ће бити одржано од 15. до 25. јуна у Словенији и Израелу.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво