Бакић: Против Будућности идемо на победу

Кошаркаш Црвене звезде Борис Бакић оценио је да је Будућност квалитетна екипа, али да ће његов тим у утакмици последњег кола лигашког дела Јадранске лиге у Подгорици ићи на победу.

Кошаркаши Звезде ће у суботу од 19.15 у подгоричкој "Морачи" играти против Будућности, утакмицу последњег 26. кола лигашког дела Јадранске лиге.

Звезда тренутно заузима четврто место на табели са 19 победа и шест пораза, колико има и Цибона на трећем месту. Први је Партизан са 23 победа и три пораза, док је Хемофрам други са скором 19/7, али су те две екипе већ одиграле мечеве последњег кола.

Уколико "црвено-бели" савладају Будућност, а Цибона победи Хелиос у Домжалама, Звезда и Цибона ће играти у полуфиналу завршног турнира, а Партизан са Хемофармом. Међутим, у случају победе Звезде и пораза Цибоне, тим са Малог Калемегдана играће са Хемофармом.

Уколико Звезда изгуби у Подгорици, у полуфиналу ће играти против браниоца титуле у Јадранској лиги екипе Партизана. Завршни турнир игра се од 16. до 18. априла у Београдској арени.

"Не обазиремо се на калкулације против кога ћемо играти у полуфиналу завршног турнира. Ми у Подгорицу идемо да обрадујемо наше навијаче у Црној Гори, да одиграмо квалитетан меч и уз максимално залагање дођемо до тријумфа", рекао је Бакић.

Бакић је истакао да је тренер Будућности Дејан Радоњић направио квалитетну екипу, који пре свега карактерише тимска игра.

"Будућност је екипа која је и у првом делу првенства играла одлично у Пиониру. Поред тога што многи сматрају да је за победу неопходно зауставити Владимира Мицова и Владимира Дашића, мислим да је Радоњић створио квалитетну екипу коју карактерише тимска игра", сматра Бакић.

Кошаркаш Звезде Марко Кешељ истакао је да ће екипе играти без резултатског притиска, због чега ће подгоричка публика видети квалитетну кошарку.

"То ће бити дуел две сличне екипе, са јаким одбранама и тимским а не индивидуалним приступом. Нама није важно што смо обезбедили сигурно учешће на завршном турниру, већ да пружимо подгоричкој публици 40 минута квалитетне кошакре. Када су две екипе растерећене и без резултатског притиска онда је игра у првом плану", рекао је Кешељ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи