Читај ми!

Историјска партија непогрешивог Јокића у победи Денвера над Портландом

Кошаркаши Денвера победили су екипу Портланда резултатом 122:113, уз још једну изузетну партију Николе Јокића који је забележио 13. трипл-дабл учинак у сезони.

Денвер је на свом терену у Колораду забележио седму узастопну победу у НБА лиги, која га, уз Мемфис гризлисе, чува на првом месту Западне конференције.

Водила је домаћа екипа током готово целе утакмице и повећавала своју предност како се меч ближио крају. Иако је Портланд показао знаке живота средином последњег квартала, када је успео да се спусти на минус седам, Брус Браун и Никола Јокић угасили су серијом кошева сваку наду гостију.

Српски кошаркаш у редовима Денвера одиграо је још једну изузетну партију - забележио је 13. трипл-дабл учинак у сезони, а 89. у каријери, што значи да их међу активним играчима само Расел Вестбрук и Леброн Џејмс имају више.

Невероватни Јокић се зауставио на 36 постигнутих поена, 12 ухваћених лопти и 10 асистенција, уз импресивне проценте шута - промашио је само једном из игре (13/14) и једном са линије пенала (9/10).

Исписао је српски кошаркаш историју НБА лиге пошто је други пут у каријери забележио трипл-дабл са више од 30 убачених поена уз 90 или више одсто шута из игре, што је пре њега учинио само још легендарни Вилт Чемберлен.

Имао је Јокић достојну подршку Мајкла Портера, који је постигао 23 поена и Џамала Марија који је победи допринео са 17 поена.

Међу играчима Портланда најбољи је био Демијен Лилард. Пружио је једну од најбољих партија у сезони, што није много помогло његовом тиму - 44 поена и осам асистенција, уз 60 одсто успешности шута из игре.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Јусуф Нуркић меч је завршио са шест поена и 10 ухваћених лопти. 

Добру прилику за наставак тријумфалне серије Мелоунова екипа имаће већ сутра, када дочекује Минесоту у "Бол арени", где су непоражени на последњих 14 утакмица.

НБА лига, резултати:

Милвоки - Торонто 130:122
Сан Антонио - Бруклин 106:98
Денвер - Портланд 122:113
Клиперси - Филаделфија 110:120

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије