Читај ми!

"Орловима" игра само победа, кошаркаши Србије против Велике Британије у квалификацијама за СП

Кошаркаши Србије играју, у гостима, против селекције Велике Британије меч деветог кола Групе И у Квалификацијама за Светско првенство 2023. Утакмица у Њукаслу почиње у 20.00. Ток меча пратите на нашем порталу.

Селекција Србије је тренутно четврта у групи са три победе и три пораза колико има и трећепласирани тим Белгије, док је репрезентација Велике Британије последња са једном победом и пет пораза.

Водеће у групи су селекције Литваније и Грчке а пред изабраницима селектора Светислава Пешића је приоритет победе како би задржали шансе за пласман међу три најбоља тима у групи квалификација за Светско првенство које ће следеће године бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.

У последње две утакмице селекција Србије је надиграла Грчку са 100:94 после продужетка на свом терену, а потом и Турску на гостовању са 79:72.

На другој страни Велика Британија је претрпела поразе од селекција Литваније и Белгије.

У изјавама пре меча селектор Пешић је истакао да због обавеза играча у клубовима није могао да позове све оне које је желео, али да на дуел излазимо у најбољем саставу са којим располажемо.

"Чињеница је да после првог круга и оствареног резултата, јесте било јасно да је неопходно да се победама оствари резултат који оставља шансу за пласман на Светско првенство. То смо урадили у четвртом прозору са најјачим тимом јер су биле у јеку припреме. Те победе данас нама дају шансу, са другачијим тимом, и да наредним победама останемо на том путу пласмана на шампионат света.", између осталог истакао је Пешић.

На првом тренингу у Њукаслу били су: Марко Јагодић-Kуриџа, Лука Митровић, Данило Анђушић, Урош Трифуновић, Алекса Ускоковић, Марко Пецарски, Марко Јеремић, Бориша Симанић, Душан Ристић, Душан Милетић, Стефан Јовић, Алекса Раданов, Никола Топић, Немања Дангубић и Огњен Добрић који ће обавити преглед због повреде коју је задобио на синоћњој утакмици између Црвене звезде МТС и Задра.

Селектор Пешић је говорио и о играчима који су позвани а тренутно нису на располагању:

"Балша Kопривица се повредио и ми због пропозиција ФИБА нисмо могли накнадно да позовемо другог играча. Шпански клубови неће пустити играче у репрезентацију. Тако да највероватније нећемо моћи да рачунамо на Вању Маринковића и Николу Kалинића. Очекујемо да Мицић добије дозволу, као и Гудурић, Лучић и Јарамаз након утакмица Евролиге. Давидовац и Милутинов ипак неће моћи да буду са нама звог обавеза у ВТБ лиги."

"Недовић је замолио да пропусти овај ‘прозор', није у потпуности спреман, а када неко није у потпуности фит, боље је да не игра и за њега и за репрезентацију. Добрић се повредио, није тежа повреда, видећемо, захтева мировање, надамо се да ће се опоравити."

Ситуацију око кошаркаша московског ЦСKА и репрезентативаца који играју за шпанске евролигаше је представницима медија појаснио директор српског националног тима, Драган Тарлаћ.

"Истакао бих и да је ситуација са играчима из ЦСKА била добра од старта. Разговори су давали наду да ће Давидовац и Милутинов бити у тиму, али како је време одмицало долазило је до компликација са мечевима ВТБ лиге, те на крају ни један ни други неће бити овде. Ставови тимова из Шпаније су без имало флексибилности." истакао је директор националног тима Драган Тарлаћ на конференцији за медије.

Утакмица кошаркаша Србије и Велике Британије у Њукаслу почиње у 20 часова, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво