Читај ми!

НБА подстиче навијаче да гласају - због мидтерм избора нема утакмица у уторак

НБА лига је донела одлуку да на дан мидтерм избора у Сједињеним Америчким Државама неће бити утакмица, па ће у понедељак увече на терен изаћи свих 30 екипа. Из најјаче кошаркашке лиге на свету истичу да се надају да ће тимови искористити ту ноћ да охрабре навијаче да изађу на изборе и искористе своје право гласа.

Американци у уторак на мидтерм изборима, који се тако зову јер се одржавају на половини мандата председника САД, бирају свих 435 посланика у Представничком дому Конгреса, 35 од укупно 100 сенатора, поједине гувернере и низ локалних званичника.

Како не би одвраћала пажњу грађана и како би их подстакла да гласају, НБА лига је одлучила да на дан мидтерм избора неће бити утакмица.

Сви тимови ће зато на терен у понедељак увече (уторак ујутру), па ће бити одиграно укупно 15 мечева, који ће у периоду од 01.00 до 04.30 иза поноћи по средњоевропском времену почињати на сваких 15 минута.

Овакав потез је права реткост за лигу која током сезоне утакмице не заказује само на Дан захвалности, Бадње вече и на дан финала НЦАА колеџ кошаркашког шампионата, обично првог понедељка у априлу.

Неколико слободних дана кошаркаши и навијачи имају само уочи и након Ол-стар утакмице, која је увек на програму у фебруару.

"Одлука о промени распореда је произашла из фокуса НБА породице на промовисање нестраначког грађанског ангажмана и намере да се навијачи охрабре да гласају на мидтерм изборима", саопштила је НБА лига.

Из најјаче кошаркашке лиге на свету истичу да се надају да ће тимови искористити ноћ уочи избора да охрабре навијаче да изађу и искористе своје право гласа.

"Необично је. Углавном не мењамо распоред због спољних догађаја, али гласање и дан избора су очигледно јединствени и невероватно важни за нашу демократију", рекао је за Ен-Би-Си Џејмс Кадоган, извршни директор НБА коалиције за социјалну правду.

За разлику од НБА, у оквиру хокејашке НХЛ лиге на дан избора заказано је 11 утакмица, од којих је осам на територији САД, док се амерички фудбал свакако веома ретко игра уторком - од 1948. године само седам утакмица НФЛ лиге одиграно је тог дана у недељи.

Распоред утакмица:

01.00 Шарлот - Вашингтон
01.15 Орландо - Хјустон
01.30 Детроит - Оклахома
01.45 Индијана - Њу Орлеанс
02.00 Филаделфија - Финикс
02.15 Атланта - Милвоки
02.30 Мајами - Портланд
02.45 Чикаго - Торонто
03.00 Мемфис - Бостон
03.15 Минесота - Њујорк
03.30 Сан Антонио - Денвер
03.45 Далас - Бруклин
04.00 Голден Стејт - Сакраменто
04.15 Јута - Лејкерси
04.30 Клиперси - Кливленд

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво