Ивковић задовољан радом

Кошаркашка репрезентација Србије завршила је основни део припрема за предстојеће квалификације, а селектор Душан Ивковић рекао је да је задовољан досадашњим радом и најавио је да ће због повреда позвати још једног играча.

Репрезентативци су у Београду имали уводне тренинге и у четвртак путују у Италију на наставак припрема. Ивковићева главна брига до сада је то што је остао без два играча на позицији крилног центра, због чега је најавио да ће тиму прикључити још једног играча.

"Основна идеја била нам је да се окупимо и пробамо играчима да дамо основну информацију о плановима и идејама репрезентације и да пробамо да их, колико је то могуће, доведемо до сличног нивоа физичке припреме", казао је Ивковић новинарима.

Селектор је, међутим, остао без Тадије Драгићевића, коме је лекар јуче преписао стриктно мировање због повреде, и Ивана Раденовића, који је одлучио да настави студије у САД. "Драгићевић мора да мирује, а Раденовић остаје кандидат, али ми имамо сада велики проблем са позицијом 'број четири', зато ћемо морати да позовемо још једног играча који ће бити равноправни кандидат за тим", објаснио је Ивковић.

Селектор је казао да има много играча који конкуришу за то место, али је истакао да неће додатно слабити репрезентацију играча млађих од 20 година. 

"Има много кандидата, а одлучићемо о томе у току дана. Стефан Марковић је већ са нама и сигурно нећемо додатно слабити млађу селекцију. Велики је избор, има играча као што су Драган Лабовић и Душко Савановић", објаснио је Ивковић.

Центар Ненад Крстић казао је да се још "уходава" физички и да очекује веће напоре у предстојећем периоду. Он је истакао да је атмосефра у тиму јако добра и да су играчи генерацијски блиски.

"Све то олакшава комуникацију, а атмосфера је стварно добра, без претеривања. Бићемо 'осуђени' једни на друге и имаћемо времена да се још упознамо", казао је Крстић. Центар из НБА лиге рекао је да је одушевљен радом са Ивковићем.  "Сарадња је феноменална и тек сад видим колики је Дуда ауторитет, какав је тенер и каква је личност. Велика ми је част што могу да радим са њим и осећам задовољство. Оптимиста сам и очекујем добар и прави рад", рекао је Крстић.

Србија у четвртак поподне путује у Италију, где највероватније неће играти припремне утакмице, да би после ишла у Русију, а затим и Кину. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара