Пешић: Волео бих да на домаћем терену изборимо фајнал фор

Црвене звезде дочекују у суботу Загреб у 25. колу Јадранске лиге, а тренер Светислав Пешић рекао је да би волео да екипа победом пред домаћим навијачима обезбеди учешће на завршном турниру.

"Ово нам је последња утакмица на домаћем терену у дугачкој, мада не и напорној лиги. Одиграли смо је са великим ентузијазмом и енергијом. За завршни турнир потребна нам је још једна победа и ја бих волео да то буде пред домаћим навијачима", рекао је Пешић новинарима.

Звезда је друга са 18 победа, две више од Задра и тријумф против Загреба или у последњем колу против Будућности у Подгорици донео би јој пласман на "фајнал фор". Загреб је претпоследња екипа на табели, са седам победа, али је Пешић рекао да се екипа много променила у последња два месеца и да је озбиљан ривал.

"Појачали су се са два искусна бека, а искуство је нешто што нама највише недостаје. Владимир Крстић је добар плејмејкер, а зна се ко је Дамир Мулаомеровић. Кад у тиму постоје таква два играча, онда и остатак екипе добија на самопоуздању и игра боље", рекао је Пешић.

"Ми имамо велику обавезу да победимо, пре свега према себи, јер смо стварно добро одиграли лигу и на прагу смо пласмана на завршни турнир. Зато треба да одиграмо максимално. Биће тешко, али, хвала богу, није лако доћи на 'фајнал фор'", рекао је Пешић.

Пре почетка конференције за новинаре, Пешић је са новинарима разговарао о медијским написима да напушта црвено-беле на крају сезоне.

"Нисам ни поштено стигао, а ви ме већ избацујете. Ја ономад рекох да сам на пропутовању кроз Европу, а ви сте то буквално схватили. Нисмо ми још Европа", рекао је Пешић.

Црвено-бели неће играти у комплетном саставу. Лоренс Робертс је почео да тренира, али и даље осећа болове, а вероватно неће играти ни Марко Мариновић и Владимир Штимац.

Утакмица се игра у суботу од 19 сати.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи