Читај ми!

Kошаркашице Србије убедљиве против Kореје уочи старта Мундобаскета

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Јужне Kореје 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8) у пријатељском мечу одиграном у Сиднеју.

Победа против Кореје био је последњи припремни меч наше селекције уочи почетка Светског првенства.

Најефикаснија у победничком тиму била је Драгана Станковић са 14 поена, док је Саша Чађо убацила 13. У репрезентацији Јужне Kореје најбоља је Лисеу Kанг са 15 поена.

Наше кошаркашице имале су прилику првог дана боравка у Сиднеју да се друже са члановима многобројне српске заједнице у Аустралији, саопштио је Kошаркашки савез Србије.

Амбасадор Србије у Аустралији Раде Стефановић истакао је велико задовољство што ће једна репрезентативна селекција из Србије наступити на Светском првенству и додао да ће Срби из Аустралије имати прилику да уживо посматрају и навијају за свој национални тим.

Селекторка Србије Марина Маљковић је нагласила да ће репрезентативкама бити велика част што ће имати бројне навијаче на трибинама у Сиднеју, док је са друге стране свесна колико српској заједници значе овакви сусрети и дружења са репрезентативним селекцијама.

Организатори Светског првенства и представници Фибе су на Бондај плажи промовисали такмичење, а главне звезде су биле четири кошаркашице - Лорен Џексон из Аустралије, Ема Месеман из Белгије, Американка Ериел Еткинс и Ивана Раца из Србије.

"Стигли смо у Аустралију после дугог пута. Атмосфера у екипи је веома добра, иако се још прилагођавамо на велику временску разлику. Једва чекамо да почне првенство. Одувек сам желела да дођем у Аустралију и драго ми је што сам стигла са репрезентацијом. То је велика част за мене. Прва ствар коју могу у Сиднеју да видим је позната Бондај плажа и могу рећи да сам одушевљена", изјавила је Раца.

Наша селекција први меч на Мундобаскету игра у четвртак против Kанаде у пет сати по средњоевропском времену.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се