Победа Хемофарма, дебакл Звезде

Кошаркаши Хемофарма пласирали су се на завршни турнир Еврокупа, пошто су у Вршцу победили шпанску Памесу са 66:62 (27:20, 9:18, 12:15, 18:9) у шестом колу друге фазе такмичења.

Хемофарм је на свом терену дочекао шпанску Памесу. За Памесу дуел у Вршцу није имао такмичарски значај јер су обезбедили учешће на "фајнал-ејту". Пружили су велики отпор вршчаниима, који су у последњој четвртини успели да преокрену резултат и на крају заслужено тријумфују.

Хемофарм је победио са мањом разликом него што је изгубио у првом мечу, тако да је такмичење завршио као другопласирани тим у групи. Завршни турнир најбољих осам екипа одржаће се од 2. до 5. априла у Торину.

У спортоској дворани Миленијум, пред око 2.500 гледалаца, судили су: Кукулеидис (Грчка), Цикорија (Италија) и Јавор (Словенија).

Хемофарм: Павковић 18, Деспотовић, Јоксимовић 9, Божовић 4, Марковић, Савовић 1, Крстовић 10, Мачван 9, Петровић, Борисов 9, Марјановић, Бардев 6.

Памеса: Оливер 3, Грегори 6, Перовић 15, Славе, Миралес 11, Авдаловић 3, Мартинез 3, Петрус 2, Симеон 1, Аврамов 18.

После изванредне игре у првој четвртини кошаркаши Хемофарм су стали. На полувремену Памеса је повела резултатом 38:36, а средином треће четвртине гости су имали чак 11 поена разлике.

Одлука о победнику је пала у последњој четвртини. Наиме, у првих пет минута последњег периода игре Вршчани су серијом од 11:0 направили преокрет и повели са 59:53. До краја утакмице стечену предност зналачки су задржали.

У победничкој екипи најефикаснији је био Миљан Павковић са 18 поена. По ефикасности истакао се још и Крстовић са 10 поена. У екипи Памесе Коста Перовић постигао је 15 поена, док је млади бугарски интернационалац Божидар Аврамов утакмицу завршио са 18 поена.

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Београду од украјинског Азовмаша са 72:95 (16:20, 19:20, 21:27, 16:28).

Звезда је у прошлом колу изгубила шансе да се пласира на завршни турнир, док је Азовмаш имао прилику да избори пласман у Торино, али је победом Хемофарма у Вршцу изгубио ту шансу.

Меч је одигран у хали "Пионир", пред око 1.500 гледалаца, а судили су: Керебух (Италија), Булто (Шпанија) и Замојски (Пољска).

Црвена везда: Кеселљ 4, Робертс 5, Кикановић 19, Ковач 7, Недовић, Стевић 4, Драгићевић 10, Милан Милошевић 1, Овенс 6, Шепа, Бакић 14, Бјелица 2.

Азовмаш: Јарутис 6, Шерапинас 22, Скутјелник 5, Оснах, Бајда 2, Ћакић 4, Ризвић 16, Гвин 18, Томпсон 14, Ел-Амин 8.

Црвена звезда је овогодишње учеће у Еврокупу завршила на последњем месту К групе друге фазе такмичења доживевши убедљив пораз на свом паркету од разигране екипе са обале Азовског мора.

Читаву утакмицу, која за њих није имала никакав такмичарски значај, "црвено-бели" су одиграли незаинтересовано и летаргично, за разлику од упорних Украјинаца који су се борили за сваку лопту. Од почетка је било јасно ко ће диктирати развој ситуације на паркету, а домаћи тим био је све време у подређеном полозају.

Звезда је играла без плејмејкера Марка Мариновића и Стивена Марковића, што је условило велике проблеме у организацији напада, а поред тога било је очигледно да изабраници Светислава Пешића немају снаге да парирају изузетно брзим и скочним играчима Азовмаша.

Упркос свим наведеним проблемима, "црвено-бели" су се држали до краја полувремена, али је у наставку на паркету постојао само један тим - Азовмаш.

У тренуцима када је сусрет решен гостујућа екипа је, поред брзине и упорности, показала да уме да игра лепу кошарку која мами гледаоце у халу.

Све у свему, пораз у резултатском смислу није толико болан по трофејни београдски клуб, као ни елиминација у овој фази најмасовнијег европског такмичења с обзиром на околности у којима је формиран тим за ову сезону, као и на састав који има велики потенцијал.

Најефикаснији у Звезди био је Елмедин Кикановић са 19 поена, док је Борис Бакић постигао 14. Азовмаш је предводио Симонас Серапинас са 22 поена, док је Ричард Гвин постигао 18.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи