Вујошевић: Победа за Београд и Србију

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић оценио је да је његова екипа на утакмици против Панатинаикоса преважишла одређени страх из првог полувремена и у наставку заслужено стигла до победе, која представља не само тријумф "црно-белих" већ и кошарке за Београд и Србију.

"Јако квалитетна утакмица пре свега у одбрани. У прве две четвртине смо имали одређени страх вероватно као последицу обавезе према навијачима који су испунили Арену. У наставку утакмице смо то превазишли и показали да можемо да одиграмо чврсто и атрактивно", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре после утакмице.

"Атмосфера је била предивна а Београд је показао да је кошаркашка престоница Европе", додао је он.

Вујошевић се посебно осврнуо и на писање шпанских медија који су после пораза Уникахе из Малаге у Београду спекулисали да ће Панатинаикос, ако то буде потребно, пустити Партизан да победи. "Обе екипе су играле са много енергије и желеле су победу. Међутим, без обзира шта ми урадимо, постоје људи којима наши резултати сметају. Ипак, могу да им обећам да ће им у будућности сметати још више", рекао је он.

Већ сада је познато да ће противник Партизана у четвртфиналу Евролиге бити актуелни првак Европе ЦСКА из Москве, којем је Вујошевић препустио улогу фаворита. "Нисмо фаворити против ЦСКА. Ови момци су досадашњем понашањем и игром и резултатима скинули са себе све обавезе. Још не знамо у којој хали ћемо играти против њих, тек треба да седнемо и добро размислимо", рекао је он.

Вујошевић је додао да повреда Миленка Тепића не би требало да буде озбиљније природе. "Не би требало да је у питању озбиљнија повреда. Према првим проценам наших лекара ради се о грчу мишића, али остало је да сутра обави још неке прегледе", рекао је он.

Тренер Панатинаикоса Жељко Обрадовић оценио је да је његова екипа вечерас изгубила пре свега због веома лоше игре у нападу.  "Почели смо заиста добро, али касније нисмо успели да искористимо скоро ниједан контранапад. Имали смо доста отворених шутева које нисмо успели да искористимо, а и критеријум суђења у трећој четвртини апсолутно је био непримерен за Евролигу", рекао је. 

Обрадовић је честитао Партизану на победи и пласману у четвртфинале, као и сјајној атмосфери коју су његови навијачи направили у Арени. "Драго ми је због овог спектакла, што су навијачи напунили Арену. Честитам Партизану на победи и на великом успеху који су направили пласманом у четвртфинале. Нама остаје да победом у последњем колу над Малагом потврдимо прво место", рекао је он.

На утакмици у Арени оборен је рекорд Евролиге по броју гледалаца - утакмицу је пратило 22.567 људи.

У последњем колу Топ 16 фазе Евролиге кошаркаши Партизана гостују у

Риму екипи Лотоматике, док Панатинаикос дочекује Уникаху.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво