Лепо је у Арени, али Пионир је кућа

Кошаркаши Партизана задовољни су што су постали део историје, али је већина рекла да се ипак више осећа код куће у хали Пионир него у Београдској арени, у којој су победили Панатинаикос у петом колу Топ 16 фазе Евролиге.

"Свака част навијачима, хвала им неизмерно што су дошли у оволиком броју. Али, иако је атмосфера била фантастична, ипак се нисам вечерас осећао као код куће, није било као у Пиониру", рекао је капитен Партизана Петар Божић после победе његовог тима од 63:56.

Оба екипе раније су обезбедиле пласман у четвртфинале. Партизан је у првих пет минута имао седам изгубљених лопти, а у првом полувремену чак 15, али је успео да преокрене резултат, у једном тренутку поведе и са 13 разлике, па чак и да игра атрактивно и да делује као да се поиграва са великим ривалом.

"Мислим да је томе много допринело што је велика већина играча, укључујући ту и мене, први пут играла пред оволико људи. После смо дошли до своје игре, ангажовано у одбрани и растерећено у нападу, и победили смо. Не знам како је изгледало са стране, али са терена могу да кажем да није било никаквог поигравања, вредно смо се борили за сваки поен", рекао је Божић.

Капитен Партизана није желео да прогнозира крајње домете свог тима, односно рекао је да ће екипа увек ићи на победу и увек се трудити да одигра максимално.

За разлику од њега, најмлађи првотимац Јан Весели није имао дилему докле може његов тим у Евролиги.  "До краја! Вечерас је било заиста фантастично, хвала навијачима, хвала свима. Било је тешко у првом полувремену, али после смо дошли до своје игре", рекао је чешки репрезентативац.

Партизан је и прошле године играо четвртфинале, али је на крају сезоне остао без тројице првотимаца и у нову поново ушао са најмањим буџетом у Евролиги, што је многе медије навело на процену да ће тешко остварити и две победе у елитном европском клупском такмичењу.

После пролаза у Топ 16 фазу, а онда и обезбеђеног четвртфинала, многи аналитичари наводе да су црно-бели један од најбољих тимова Европе.

"Пријају похвале, али треба бити реалан", рекао је Миленко Тепић покушавајући да савлада поносни осмех. "Као што није било реално предвиђање да ћемо тешко доћи до две победе, тако и сада треба бити реалан. Наравно да може да се полети после таквих оцена, али ми нисмо довде дошли размишљајући нереално. Размишљаћемо само о својој игри", казао је Тепић.

Међу навијачима Партизана постао је прави хит снимак СОС телевизије на коме Весели и Стефон Лазми после победе над Уникахом у Малаги, којом је шампион Србије прошле недеље обезбедио четвртфинале, певају у пару навијачку песму. "Да, то смо и хтели. Правићемо нову каријеру, снимићемо дискове и продаваћемо их у Србији", рекао је у шали Лазми.

Веселој атмосфери у свлачионици придружио се и Славко Вранеш чија је рашчупана коса највише забављала новинаре.  "Ако, ако, само се смејте. Баш ме брига, нема шишања док год играмо Евролигу", одговорио је Вранеш на "пецкања" извештача.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара