Партизан победио Панатинаикос са 63:56

Кошаркаши Партизана победили су у Београду екипу грчког Панатинаикоса резултатом 62:56, у утакмици петог кола Топ 16 фазе Евролиге. По четвртинама је било 12:13, 14:16, 15:11, 22:16. Нови рекорд Евролиге - 22.567 гледалаца у Арени.

Панатинаикос је у меч ушао нешто агресивније и сигурније. Грчки тим остварио је, у првих пет минута утакмице, почетну предност од 7:2. Домаћи тим дуго је био без постигнутог коша, тако да је тренер Вујошевић затражио тајм аут. Уследила су два везана коша Тепића. Након тога Јасикевичиус је постигао кош за три поена, али је већ у наредном нападу Тепић вратио тројку, тако да је на три минута до краја прве четвртине резултат био 10:9 за гостујући тим. У последњем минуту прве четвртине, Новица Величковић постиже кош за три поена и изједначује резултат на 12:12. Прва четвртина завршена је резултатом 13:12 у корист Панатинаикоса.

Прво вођство Партизана на мечу догодило се у првом минуту друге четвртине, када је Величковић погодио два слободна бацања и донео предност црно-белима од 14:13. Дијамантидис је након тога постигао три поена са линије слободних бацања, због техничке грешке црно-белих и донео нову предност Панатинаикосу. Играо се трећи минут друге четвртине, када је Трипковић погодио тројку и поново изједначио резултат на 17:17. Грци су након тога повели са пет кошева предности - 22:17, што је натерало тренера Вујошевића да затражи нови тајм аут. Дијамантидис је поново био на линији слободних бацања, убацио је оба и повисио предност свог тима. Пет минута пре краја друге четвртине било је 24:17 за Панатинаикос. Партизан дуго није постигао кош, што су искористили Грци и четири минута пре краја друге четвртине створили највеђу предност на мечу - 27:17. Партизан након тога прави мини серију од 5:0 и смањује на 27:22. Весели у сјајној контри, у последњем нападу у другој четвртини закуцава лопту у кош, тако да је резултат након прве две четвртине био 29:26 за госте.

Након три минута игре у трећој четвртини играло се изузетно чврсто у одбрани. Партизан је постигао два коша и повео на старту трећег деле игре са 30:29. Мало број кошева у трећој четвртини. На мање од два минута до краја трећег дела игре, Панатинаикос је у био у вођству - 40:35. Црно-бели су постигли два везана коша, најпре Ракочевић а потом и Лазми, тако да се смањила предност Грка минут пре краја трећег дела. Било је 40:39. Партизан је ипак добио трећи период игре, резултатом 17:14, тако да је на семафору, пред последњу четвртину, стајало 41:40 у корист Партизана.

Фантастично закуцавање Ракочевића на почетку последње четвртине, за воћство црно-белих од 43:40. Весели потом погађа два слободна бацања, тако да је резултат био 45:40 за домаћи тим. Разиграли су се кошаркаши Партизана, тако да је након тројке Величковића, седам минута пре краја утакмице, резултат био 48:42 у корист српског тима. Маестрални Урош Трипковић постиже кош за три поена и повећава вођство Партизана на 53:44. Ракочевић асистира Веселом, који фантастично закуцава и доноси нову предност домаћима од 55:44. Четири минута пре краја меча, Партизан је водио са 57:46. На свега два минута до краја меча, црно-бели су водили са 60:53. Вујошевић је на тридесетак секунди до краја утакмице, при вођству свог тима од 60:55, затражио тајм аут. Црно-бели су са предношћу од шест поена ушли у саму завршницу. Партизан је на крају тријумфовао резултатом 63:56 и тако, актуелном шампиону Европе, нанео први пораз у Топ 16 фази такмичења Евролиге

Панатинаикос тренутно заузима прво место на табели групе Г, са скором од 4 победе. Партизан је на другом месту у истој групи, са четири остварена тријумфа и једним поразом. Партизан и Панатинаикос су већ обезбедили пласман међу осам најбољих екипа Евролиге.

Неколико хиљада навијача испред Арене

Испред Београдске арене, у којој се игра кошаркашка утакмица у Евролиги између Партизана и Панатинаикоса,  налазило се више хиљада људи.

Многи од њих тражили су препродавце карата, како би ипак успели да уђу у халу и одгледају меч, али њих испред Арене нема. У току дана у околини хале карте су се продавале по цени од 4.500 динара.

Обезбеђење на улазима у Београдску арену било је ригорозно, чак су и извештачима одузимани упаљачи, а навијачи су скоро попунили халу и 45 минута пре почетка меча почели да навијају.

Познати сви четвртфиналисти

Кошаркаши Олимпијакоса победили су Милано и тако обезбедили пласман у четвртфинале Евролиге, а наставак такмичења обезбедио је и Монтепаски из Сијене, који је био бољи од Цибоне.

Олимпијакос је на свом терену победио Милано са 84:81 и тако обезбедио пласман у наставак такмичења у Евролиги. Из Групе Е и Таукерамика се пласирала у четвртфинале победом на гостовању против Прокома од 92:72, али и захваљујући резултату из Атине. Шпанци ће у четвртфинале као први у групи а Грци са друге позиције.

У Групи Ф, у утакмици без такмичарског значаја јер су кошаркаши Реал Мадрида и Барселоне изборили наставак такмичења, Макаби је у Берлину победио Албу са 76:70.

Партизан је у Групи Г победио Панатинаикос са 63:56, у Београдској арени пред 22.567 гледалаца. Обе екипе су се пласирале у четвртфинале најелитнијег европског такмичења, а Грци ће ипак заузети прво место у групи јер су у првом мечу победили са 18 разлике а  изгубили са седам. Кошаркаши Уникахе су у среду на свом терену победили Лотоматику са 99:64.

Кошаркаши Монтепаскија победили су на свом терену Цибону са 86:70 и тако се пласирали у завршницу најелитнијег европског такмичења. Екипи из Сијене је за пролаз била потребна победа од најмање седам поена предности, док је Загрепчанима била потребна победа са било којом разликом.

Из Групе Ф пласман у четвртфинале изборио је и актуелни првак Европе ЦСКА из Москве, који је у среду био бољи од Фенербахчеа 77:60. ЦСКА ће у четвртфинале са првог места, а италијанска екипа са другог. 

Резултати:

Група Е:
Олимијакос - Милано 84:81
Проком - Таукерамика 72:92

Група Ф:
Алба - Макаби 70:76
Барселона - Реал Мадрид 90:79

Група Г:
Партизан - Панатинаикос 63:56
Уникаха - Лотоматика 99:64

Група Х:
Монтепаски - Цибона 86:70
ЦСКА Москва - Фенербахче Улкер 77:60

Број коментара 71

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи