Читај ми!

Никола Јокић је поново најкориснији играч НБА лиге

Кошаркаш Денвера Никола Јокић изабран је, други пут заредом, за најкориснијег играча регуларног дела НБА лиге, преноси Адријан Војнаровски.

Српски кошаркаш имао је још једну маестралну сезону са Денвером, који је водио до шестог места у регуларном делу сезоне Западне конференције.

Јокић је у просеку у 74 меча бележио 27 поена, 14 скокова и осам асистенција, уз шут из игре од 58 одсто. Имао је чак 19 трипл-дабл учинка.

Како преноси увек добро обавештени Адријан Војнаровски, НБА ће ускоро и званично саопштити одлуку о МВП награди. 

Центар Нагетса у борби за признање најкориснијег играча НБА лиге био је бољи од Џоела Ембида из Филаделфије и Јаниса Адетокумба из Милвокија. 

Била је ово четврта сезона заредом да је МВП признање освојио играч који није из САД. 

Никола Јокић је оборио бројне рекорде у НБА, од којих се издваја онај да је Сомборац постао први играч у историји најјачег клупског првенства који је стигао до 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција у једној сезони.

Српски кошаркаш освојио је друго МВП признање заредом, чиме је такође ушао у историју лиге. 

По два МВП трофеја у каријери су освајали још и Стеф Кари, Јанис Адетокумбо, Стив Неш, Тим Данкан, Карл Мелоун и Боб Петит.

Примера ради, Јокић има више МВП награда од Шакила О'Нила, Кобија Брајанта, Кевина Дурента, Џејмса Хардена, Расела Вестбрука, Дерика Роуза, Дирка Новицког, Кевина Гарнета, Алена Ајверсона, Дејвида Робинсона, који су у каријери једном били проглашени за најбољег у регуларном делу сезоне.

Јокић је повредама десетковану екипу Денвера директно одвео у плеј-оф фазу такмичења, али су Нагетси већ у првој рунди елиминисани од Голден стејта, након пет утакмица.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се