Вујошевић: Мотивисано и борбено на Панатинаикос

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је дa ће његова екипа, иако је обезбедила пласман у четвртфинале Евролиге, против Панатинаикоса играти мотивисано и борбено као да јој од те утакмице зависи пласман у даљи ток такмичења.

Партизан и Панатинаикос су већ обезбедили пласман међу осам најбољих екипа Евролиге, а Вујошевић је истакао да то  није случајно.

"Остварили смо огроман успех, којем се нисмо надали пре почетка такмичења. До тога нисмо дошли ни случајно ни уз помоћ среће, ако је и било среће она је плод напорног рада. Иако меч нема тежину уласка у четвртфинале, не искључујемо спортски мотив. Дужни смо првенствено себи, али и људима који ће доћи у Арену, који поштују све што радимо", рекао је Вујошевић.

Тренер црно-белих додао је да би желео да у Арену дођу првенствено навијачи Партизана који су бодрили клуб на свим претходним утакмицама.

"Први пут сам у Арени и простор је изванредан. Волео бих да на утакмицу дођу и навијачи који су били на мечу са Хелиосом - сви који редовно долазе у Пионир, а не туристичка публика која долази само да би била виђена", додао је.

Велико интересовање влада за ову утакмицу, а карте су јуче распродате за само два сата. Вујошевић се нашалио поводом тога: "Због великог интересовања навијача договорили смо се да одиграмо још једну утакмицу". На тој утакмици биће оборен рекорд Евролиге по броју гледалаца.  Вујошевић је оценио да успех који је његова екипа направила "није објективан" и додао да је систем такмичења незгодан, јер се у плеј оф систему игра сваки други дан. Такође, истакао је да не би требало имати нереална очекивања да Партизан може да направи већи успех од овога у Евролиги.

"Урадићемо све што можемо да направимо успех, даћемо све од себе, али важно је остати реалан и имати реална очекивања", рекао је он и нагласио да је фудбалски клуб Партизан дао кошаркашком 100.000 евра како би се играчима исплатиле плате.  Тренер Партизана казао је да је Панатинаикос квалитетна екипа, са тренером Жељком Обрадовићем и бившим кошаркашем Партизана Николом Пековићем, кога су навијачи црно-белих упамтили по освојеним титулама за београдски клуб, али и по "закуцавању" и претераном радовању на мечу две екипе у јануару, у првом колу групе Г у Атини.

"Пековић је на пола сезоне коју је играо за Партизан потписао за Грке и сви су очекивали резултатску калкулацију. Међутим, тада смо их избацили из Евролиге. Он је играч који за свој клуб игра са великом жељом, тако је играо у Партизану, а тако игра и тамо. Можда то (његова претерана реакција у јануару) није био паметан потез, али дао је пуно нашем клубу и вратио све што смо улагали у њега", оценио је.

Кошаркаш Партизана Урош Трипковић рекао је да ће његова екипа дати све од себе како би победила Панатинаикос.

"Борићемо се иако утакмица нема такмичарски значај, али то не значи да нећемо ићи на победу. Има еуфорије, због свега око меча, али навикли смо на то, јер често играмо важне утакмице. Навикли смо се на терен у Арени, већ смо обавили неколико тренинга", рекао је Трипковић.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара