Хемофарм пропустио прву меч лопту

У утакмици петог кола К групе Еврокупа, кошаркаши Авзомаша победили су у Мариупољу вршачки Хемофарм резултатом 89:71 (21:23, 15:19, 24:6, 29:23).Тако је Хемофарм пропустио прву прилику да обезбеде пласман на завршни турнир.

Утакмица је одиграна у Градској дворани пред око 3.000 гледалаца, а судили су Пицилкас (Грчка), Дожаи (Хрватска) и Анастопулос (Грчка).

Авзомаш: Јарутис 5, Серапинас 9, Скотјелник 1, Оснах, Бавда 2, Лишчук 2, Цакић, Ризвић 16, Гун 7, Томпсон 17, Ел Амин 30.

Хемофарм: Павковић 17, Деспотовић, Јоксимовић 2, Божовић 8, Марковић 2, Савовић, Крстовић 10, Мачван 16, Петровић, Борисов 2, Марјановић 4, Бадер 10.

Хемофарм је имао прилику да на гостовању у Украјини дефинитивно обезбеди "визу" за завршни турнир Еврокупа, али је није искористио због очајно одигране треће четвртине, у којој су његови играчи постигли само шест поена.

Вршчани нису успели да остваре ни други циљ, да изгубе са мање од десет поена разлике, па ће им сада за пласман на "фајнал ејт" бити неопходна победа у последњем колу против Памесе.

Прво полувреме Хемофарм је против првака Украјине одиграо веома добро и чинило се да ће имати снаге да направи подвиг, али је у последње две четвртине потпуно пао и на крају претрпео убедљив пораз.

Српски суперлигаш је након одмора неочекивано заиграо веома нервозно, поготово у нападу. У трећој четвртини бекови су потпуно испустили конце игре из руку, а домаћини су се, с друге стране, разиграли и почели да погађају практично сваки шут.

На крају су пресудили управо покушаји за два поена. Авзомаш је остварио више него импресивних 73 одсто шута за двојку, а Хемофарм је утакмицу завршио са 50 одсто.

После овог убедљивог пораза, Хемофарм и даље судбину држи у својим рукама, а да би играо у завршници Еврокупа мораће у последњем колу 10. марта на свом терену да победи Памесу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи