Читај ми!

Сензација у "Пиониру", десеткована Мега срушила Партизан

Кошаркаши Мега баскета направили су велико изненађење и у "Пиониру" савладали екипу Партизана 93:90, у заосталом мечу 13. кола АБА лиге. Победу гостима донео Скучи Смит, тројком на пет секунди пре краја меча.

Велики фаворити били су кошаркаши Партизана у утакмици са Мега баскетом, али су гости, захваљујући великој пожртвованости, дошли до победе 93:90.

Екипа Влада Јовановића дошла је у Београд без петорице играча, али су младићи пружили велики отпор фаворизованом ривалу и забележили седми тријумф у такмичењу.

Црно-бели су одиграли један од дефанзивно најлошијих мечева ове сезоне, па серија у последњој четвртини није била довољна да се преокрене резултат.

Мега је већ у првој деоници убацила 26 поена, да би на полувремену гости имали предност 55:46.

Црно-бели су покушали да се врате у игру у трећој деоници, али је Мега одбила нападе екипе Жељка Обрадовића, па је у последњих 10 минута ушла са девет поена предности.

Црно-бели, на крилима Кевина Пантера, на пет минута до краја прилазе на поен минуса, али уследила је нова серија Меге која стиже до предности 90:81.

Поново је најбољи кошаркаш Партизана узео ствари у своје руке, помогао је и Лесор са линије за слободна бацања, па црно-бели долазе на 90:90, 30 секунди пре краја.

У том тренутку Смаилагић прави скок у нападу, али му пар секунди касније судије свирају фаул у нападу. Мега је добила прилику да дође до предности, што је и учинио Скучи Смит, тројком на пет секунди пре краја меча.

Покушао је Пантер да донесе продужетак, али није погодио тежак шут за три поена.

Гости су изванредно шутирали за три поена (14/28), имали више асистенција и украдених лопти и заслужено однели тријумф против Партизана.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Рус Руженцев са 20 поена, Јовић је додао 14, а Смит 13. У пораженој екипи, Пантер је убацио 24 поена (тројке 5/10), Лесор је додао 15, а Смаилагић 14.

Партизан је тако доживео трећи пораз у сезони, други као домаћин, па сада има два изгубљена меча од Црвене звезде.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара