Читај ми!

Рајаковић победом дебитовао у Мемфису, Бјелица солидан у поразу

Кошаркаши Мемфиса надиграли су Голден стејт са 116:108 на свом терену, а српски кошаркашки стручњак Дарко Рајаковић је победом почео самостално вођење екипе у НБА лиги. Иако је у игри био само 11 минута Немања Бјелица је максимално искотистио прилику али то није много помогло његовом тиму да избегне пораз.

Први тренер Мемфиса Тејлор Џенкинс је био одсутан због заразе коронавирусом, али је Дарко Рајаковић одлично преузео руковођење са клупе и водио тим који је нанео трећи узастопни пораз „Ратницима".

Упркос новој одличној игри Стефа Карија, који је остварио нови троструки двоцифрен учинак, домађини су од самог старта преузели иницијативу и потом водили меч до коначне победе.

Тим Голден стејта је само у трећем делу утакмице успео да надигра домаћине али је то било недовољно да начине преокрет.

Најефикаснији у победничком саставу био је Џа Морант са 29 поена уз осам асистенција и пет скокова, а најбољу подршку имао је од Тајуса Џонса који је убацио 17 поена (5/5 за три) иу осам асистенција и шест ухваћених лопти. До 17 је бројао и Зијер Вилијамс, док је Брендон Кларк сакупио 14 поена.

Стеф Кари је имао 27 поена уз по 10 сокова и асистенција, Клеј Томпсон је додао 14, а Ендрју Вигинс и Гери Пејтон по 13кошева.

Наш интернационалац Немања Бјелица играо је само 11 минута али је то максимално искористиом у убацио две тројке из три покушаја, ухавтио четири лопте и забележио једну асистенцију. Меч је завршио са седам поена постигнутих поена.

Алексеја Покушевског није било у саставу Оклахоме која је поражена на гостовању у Вашингтону 122:118, у наредном периоду играће за развојни тим Тандера.

Чикаго Булси остварили су једну од најубедљивијих победа ове сезоне надигравши Детроит са чак 46 поена разлике са 133:87, а Њу Орлеанса је надиграо Минесоту са 128:125 тројком Брендона Инграма у последњој секунди. Инграм је меч завршио као најефикаснији играч са 33 постигнута поена, уз чак шест постигнутих тројки из 7 покушаја.

У последњем синоћном мечу кошаркаши ЛА Клиперса надиграли су Денвер са 87:85 на свом терену упркос новој одличној игри Николе Јокића коме се у ефикасности придружио и Арон Гордон. 

Резултати НБА утакмица:

Вашингтон - Оклахома 122:118
Торонто - Финикс 95:99
Чикаго - Детроит 133:87
Мемфис - Голден Стејт 116:108
Њу Орлеанс - Минесота 128:125
Лос Анђелес Клиперс - Денвер 87:85

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара