Читај ми!

Зенит након драме и продужетка савладао Звезду у дворани “Александар Николић“

Кошаркаши Зенита савладали су након продужетка Црвену звезду са 80:76 у мечу 18. кола Евролиге. Зенит је забележио 12 тријумф у сезони, док су црвено-бели остали на седам победа.

Фантастичан меч у дворани Александар Николић одиграли су Звезда и Зенит. Током целог сусрета водила се велика борба, доста преокрета, враћања у меч, али ниједна екипа није успела да стекне двоцифрену предност. Црвено-бели су пропустили прилику да реше меч у регуларном делу. Зенит је искористио своју шансу у продужетку и стигао до тријуфа.

Црвено-бели агресивном игром од самог почетка успели су да поремете организацију игре противника. Зведа је стигла до плус осам - 18:10. Тада је конце напада Зенита преузео Берон и уследила је серија противника која је до краја периода износила 19:3.

Звезда је успела да врати прикључак и парира противнику у другој четвртини. У једном моменту наша екипа је поново прешла у вођство. Међутим, Зенит је брзо вратио предности и на полувремену имао 44:42.

Црвено-бели су у наставку стегли одбрану, прва четири минута противник није успео да постигне погодак и Зведа је то искористила и серијом 8:0 прешла у вођство.

Берон је био заустављен у овим моментима и то је ограничило опције у нападу противника, који је за трећи период успео да убаци само шест поена. Наша екипа је сачувала предност и у последњу четвртину ушла при резултату 57:50.

Настављена је велика борба на паркету дворане "Александар Николић". Били Берон је погодио неколико "немогућих" шутева. Ипак црвено-бели су одличном одбраном успевали да одрже предност. На пет минута пре краја Звезда је имала пет поена разлике.

Зенит серијом 8:2 успева да изједначи и пред последња три минута игре резулта је био 65:65. Неколико промашених напада на обе стране, ипак Митровић са линије слободних бацања враћа предност црвено-белима.

На 79 секунди пре краја досуђена је намерна лична грешка над Митровићем. Поново је погодио оба слободна бацања, али је у нападу који је уследио Волтерс промашио шут за три поена.

На 38 секунди пре краја Зенит је поново изједначио. Звезда није успела да из два покушаја у послењем нападу погоди па је меч отишао у продужетак.

Зенит је боље ушао у продужетак и стигао до три поена предности 75:72. Црвено-бели успевају да пресеку један напад који Калинић реализује закуцавање. Ипак, црвено-бели нису имали снаге и спортске среће да поново преокрену резултат и гости стижу до тријумфа - 80:76.

Најефикаснији у победничком тиму био је Били Берон са  25 поена, а двоцифрен учинак имао је још и Микеј са 13, Лојд је убацио осам. У тиму Звезде, Волтер је убацио 21 поен, Холинс 15, Калинић 13, а Митровић 11.  

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво