Читај ми!

Звездин кошаркашки час у Тел Авиву, прва победа црвено-белих у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде остварили су први тријумф у овогодишњој Евролиги, пошто су са 75:63 савладали Макаби у Тел Авиву. Црвено-бели контролисали утакмицу свих 40 минута, одбрана донела победу. Наредни меч Звезда игра наредне седмице против Жалгириса у Београду.

Још једном су кошђаркаши Црвене звезде показали да нема непобедивих у Евролиги, нарочито ако се игра добра одбрана какву су црвено-бели одиграли вечерас у Тел Авиву.

Екипа Дејана Радоњића од првог до последњег минута контролисала је утакмицу, највише захваљујући агресивној одбрани и контроли дефанзивног скока, па на крају резултат није мога да изостане.

На крилима Калинића и Волтерса, црвено-бели су ушли у меч серијом 10:0, која је наговестила како ће се ствари развијати у препуној дворани у Тел Авиву.

Звезда је на старту друге деонице стигла до 15 поена предности, али је Макаби до полувремена спустио предност ривала на 35:27.

Када се очекивало да домаћи нападну свим силама, десило се сасвим супротно. Звезда је прво одбила напад "поноса Израела", а после две везане тројке Волтерса долази и до плус 17.

Митровић је водио велику борбу са центрима Макабија, остварио дабл-дабл учинак, док је су Волтерс (17 поена)  и Калинић (19 поена) били праве вође на терену.

Не треба изоставити ни учинак Стефана Лазаревића, који је Скотија Вилбекина "ставио у џеп", иако је Американац који наступа за Турску на крају дошао до 18 поена (шест тројки).

Још једном је Макаби покушао да нападне Звезду у последњој деоници, али су Добрић, Волтерс и Калинић тројкама донели 21 поена предности, па је утакмица била решена већ на средини последње четвртине.

Успели су домаћи до краја меча да смање предност ривала, што нимало не умањује приказану игру Звезде и победу над великим ривалом.

У међусобном скору у Евролиги, Звезда је сада повела 7:6.

Црвено-бели су стигли до првог тријумфа у сезони, док је Макаби забележио први пораз.

У нардном колу, следеће седмице, Звезда први пут ове сезоне игра пред својим навијачима у Београду, а гост ће бити екипа Жалгириса.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се