Читај ми!

Рововска борба у Истанбулу, Звезда ипак изгубила од Фенербахчеа

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Црвену звезду са 61:57 у мечу првог кола Евролиге. У другом колу црвено-бели гостују Макабију у Тел Авиву.

Ослабљена Црвена звезда пружила је велики отпор противнику. Црвено-бели су у неколико наврата преузимали вођство, али је Фенер увек имао одговор. Мали број поена на мечу, велика борба, снажне одбране, на крају тријумф домаћина.

Почело је са великим проблемима за Звезду у нападу, није успела да постигне кош првих пет минута. Што је противник претворио у серију од 14:0. Ипак наша екипа је успела да повеже редове, веже неколико успешних напада, који су били праћени сјајном одбраном. Серијом 8:0 црвено бели су се вратили у меч.

Црвено-бели успевају да држе прикључак и до краја првог периода смање на минус три - 18:15.

Наставили су црвено-бели са одличном игром у одбрани, то је резултирало са неколико лакших поена из контри и наша екипа је на средини другог периода повела са 22:21.

До краја пвог полувремена доста промашаја на обе стране, Фенер успева да на полувреме оде са плус два - 28:26.

У првом делу игре Калинић је био најефикаснији са девет поена, пратио га је Ивановић са седам поена. Код противника Букер осам, Махмутоглу седам поена.

Јаке одбране на обе стране, донеле су до неколико изнуђених шутева и промашаја и изузетно мали број поена. После пет минута игре у трећем периоду било је 5:2 за Звезду, што је довољно осликавало колико је био важан сваки поен.

Потом је Фенер заиграо нешто агресивније, то је пореметило пре свега напад наше екипе и противник је мало по мало увећавао предност и у последњи минут ушао са плус седам, а на крају периода било је осам разлике - 45:37.

На старту последњег периода црвено-бели су серијом од 5:0 поново ухватили прикључак. Настављана је велика борба за сваки, одбране су и даље одлично функционисале. У последња четири минута игре ушло се при резултату 51:47 за Фенер. За наредни минут Звезда је постигла два поена и смањила предност противника.

Серијом 5:0, Фенербахче поново одлази на плус седам, два минута пре краја меча. Велика борба и у самом финишу прво је домаћин погодио за два, да би црвено-бели одговорили тројком Ивановића и пришли на минус шест.

Звезда се није предавала до самог краја, још једном тројком Ивановића смањила је на три разлике, али остало је само шест секунди и Фенер је успео да сачува предност и стигне до победе. На крају - 61:57.

Најефикаснији у победничком тиму био је Пјер са 13 поена, а Букер и Весели су додали по осам. У  екипи Црвене звезде, Ивановић је имао учинак од 16 поена, Калинић и Волтерс су постигли по девет.   

 

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се