Читај ми!

Новица Величковић се опростио од навијача, Партизан бољи од шампиона Европе

Кошаркаши Партизана савладали су у пријатељском мечу екипу Анадолу Ефеса са 92:85, али је дуел остао у сенци опроштаја Новице Величковића од навијача црно-белих. Пре почетка меча, минутом ћутања одата пошта преминулом Душану Ивковићу.

Навијачи Партизана опростили су се од свог дугогодишњег капитена Новице Величковића, а играчи предвођени Жељком Обрадовићем потрудили су се да употпуне вече тријумфом против званичног шампиона Европе, екипе Анадолу Ефеса.

Резултат је био у другом плану, иако је почетак сезоне "иза ћошка" - велики број црно-белих навијача последњи пут пооздравило је капитена Новицу у добро испуњеној "Комбанк арени".

Пре почетка меча, минутом ћутања одата је пошта преминулој легенди српске кошарке Душану Ивковићу, који је у богатој каријери седео на клупама обе екипе.

Партизан је одиграо одличан меч против шампиона Европе, а о томе сведочи чињеница да црно-бели нису изгубили ниједну четвртину (23:23, 23:22, 20:19, 26:21).

Величковић је ушао у игру у финишу првог полувремена, стигао да постигне кош и упише асистенцију, а у полувремену је уприличена свечаност, током које су му председник КК Партизан Остоја Мијаиловић и легенда ФК Партизан Саша Илић уручили поклон.

Новица је своје обраћање навијачима завршио речима: "Време је да пређем на трибину".

Величковић је у дресу Партизана одиграо 509 утакмица, освојио је 13 трофеја за десет сезона, а на крају је пожелео срећу екипи и новом тренеру Жељку Обрадовићу.

Партизан НИС: Kуруц 6, Пантер 12, Глас 3, Ледеј 14, Загорац 15, Kопривица, Дангубић 5, Степановић, Смаилагић, Милетић 6, Величковић 2, Јовановић, Мур 9, Трифуновић 6, Мадар 14.

Анадолу Ефес: Бубоа 7, Сајбир 4, Балбај 2, Геџим 5, Илиев, Гази, Моерман 11, Тунџер 7, Мицић 16, Андерсон 9, Петрушев 15, Данстон 9.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се