Читај ми!

Звезда до врха напунила кош Панатинаикоса у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Панатинаикос са 83:55 у полуфиналном мечу на Магента спорт купу који се игра у Минхену. Противник у финалу биће им бољи из дуела у коме се састају Бајерн и Вуртус из Болоње. Финале је на програму у недељу од 18.00 РТС1.

Црвено-бели су успели да се пласирају у финале турнира. Надиграли су Атињане и показали да су доброј форми у овој фази припрема пред почетак нове сезоне. Прво полувреме је било изједначено. У трећем периоду Звезда је преломила меч стекла велику предност, па је последњи период био само одрађивање посла.

Тријумф остао у сенци повреде Ерона Вајта који је после једног дуела под кошем у коме је играч Звезде одгурнут повредио леву руку и главу. После указане помоћи стављена му је лонгета и напустио је терен, а потом је превезен у болницу н адаље прегледе.

Након стартне предности црвено-белих, противник је успео да преокрене и на крају првог периода Панатенаикос је имао предност - 19:14. До краја првог полувремена црвено-бели су држали прикључак и на велики одмор се отишло при предношћу Атињана - 35:32.

Друго полувреме и нека друга Звезда на терену. Екипа нашег шампиона је повезала редове. Сјајна одбрана довела је до неколико лаких кошева у нападу. Почели су црвено-бели да погађају са свих позиција и врло брзо преокренули резултат.

До краја периода предност је само расла. На крају треће четвртине Звезда је водила са 64:43.
Последњи период црвено-бели су рутински одрадили, добили су и четврту четвртину, за коначних - 83:55.

Најефикасни у победничком тиму били су Калинић са 13 поена, Ивановић је додао 12, а Митровић 11.  

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво