Победе Партизана и Звезде у Јадранској лиги

Кошаркаши Партизана победили су у хали Пионир екипу љубљанске Олимпије са 69:67 (19:15, 14:23, 20:21, 16:8) у утакмици 22. кола Јадранске лиге.

Најефикаснији код "црно-белих" био је Стефoн Лазми са 15 поена, а Миленко Тепић на то је додао још 13 поена.

Најбољи стрелац Олимпије био је Сашо Ожболт са 20 поена, док је Владимир Голубовић убацио 15 поена.  Партизан је остао на челу табеле Јадранске лиге са учинком од 20 победа и два пораза, док је Олимпија забележила 13. неуспех у регионалном такмичењу.

Изабраници тренера Стевана Караџића су вечерашњу победу фактички градили на вођству од девет поена из прве четвртине. Највећа предност Хемофарма током сусрета износила је 13 поена разлиике, међутим, током свих 40 минута гости из Железника нису успели ни да изједначе резултат.

У победнуичкој екипи најефикаснији је био Стефан Марковић са 25 поена, а изванредну игру пружио је и Бобан Марјановић, који је постигао 19 поена, уз шест скокова. У екипи ФМП-а Мирослав Радуљица је са 22 поена био најефикаснији играч, док је Драган Лабовић утакмицу завршио са 20 поена.

Кошаркаши Хемофарма на домаћем терену победили екипу ФМП-а са 90:83 (25:16, 16:18, 26:28, 23:21).

По завршетку сусрета тренер ФМП-а Милован Степандић није био незадовољан игром својих изабраника.

"Када у првој четвртини три пута заредом примите кош уз фаул, изгубите десетак лопти, онда је нормално да током целе утакмице јурите резултат. Добро смо одиграли другу и трећу четвртину, успели смо да надскочимо Хемофарм, међутим, то нисмо успели да материјализујемо у нападу. Не могу бити незадовољан игром мојих играча на вечерашњој утакмици, јер смо за ривала имали екипу чија је форма у успону", рекао је Степандић.

Тренер домаћина Стеван Караџић је истакао да је изборена "значајна победа".

"Добро смо отворили утакмицу, али смо зато у наставку доста пали у одбрани. Тек у трећој четвртини донекле смо успели да вратимо своју игру, што нам је омогуцило да у нападу лакше стижемо до поена. Имали смо вецерас доста гресака, мало је времена да се то исправи, јер нас очекује паклени ритам. Наредно искушење нам предстоји на завршном турниру домаћег купа", рекао је Караџић.

У осталим утакмицама постигнути су следећи резултати:

Задар-Будућност           92:69       
Крка-Загреб                  64:84 
Хелиос-Црвена звезда    63:69 
Хемофарм-ФМП              90:83

НЕДЕЉА:
Цибона-Сплит

ПЕТАК:
Босна-Војводина    94:68

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво