Београд домаћин јуниорског турнира Евролиге

Kвалификациони турнир Евролиге за младе кошаркаше биће одржан од 13. до 15. фебруара у Београду.

На такмичењу ће учествовати 12 екипа, а финалисти ће изборити пласман на завршно такмичење најбољих јуниора Европе у Берлину.

Поред домаћина ФМП-а, учесници су московски ЦСКА, литвански Жалгирис, немачки Бамберг, руски Химки, хрватски Задар и Сплит, подгоричка Будућност, словеначка Олимпија, као и српски клубови Црвена звезда, Хемофарм и Земун.

Директор ФМП-а и председник Организционог комитета турнира Ратко Радовановић подсетио је да је клуб из Железника и прошле године организовао престижно надметање талентованих европских кошаркаша.

"За организацију турнира прошле сезоне добили смо највише оцене од званичника Евролиге, па нам је због тога и ове године указано поверење", рекао је Радовановић на конференцији за новинаре у дворани "Баскет сити".

Према његовим речима, љубитељи кошарке у Београду ће имати прилику да у наредна три дана "уживају у врхунској игри надарених младих играча из целе Европе".

Заменик градског секретара за спорт и омладину Драган Ћирић у име генералног покровитеља турнира похвалио је рад клупских структура ФМП-а који, према његовом мишљењу, заслужују максималну подршку.

"Жеља свих нас је да трибине хале у Железнику, "Баскет ситију" и "Баскет ленду" буду попуњене, као и да кроз овај турнир кошарка привуче што више малишана", нагласио је Ћирић.

Тренер јуниорског тима ФМП-а Вања Гуша, који је прошле сезоне са младим "пантерима" освојио прво место на фајнал фору у Мадриду, истакао је да тај успех обавезује његове изабранике.

"На нама је да такмичарски пропратимо све оно што агилна управа чини на организационом плану", поручио је Гуша.

Капитен ФМП-а Дејан Мусли поручио је да су се његови саиграчи одлично припремили за предстојећи турнир и додао да им окршаји са најбољим екипама тог узраста пуно значе.

"Наша је велика жеља да се пласирамо на завршни турнир у Берлину и покушаћемо на све начине да тај циљ и остваримо", закључио је Мусли.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво