Читај ми!

Распуцали се Добрић и Лојд, Звезда повела против Будућности

Звезда је повела против Будућности у финалној серији АБА лиге, после победе у Београду 82:78. Црвено-бели у једном тренутку имали +15, гости дошли до неизвесне завршнице. Добрић и Лојд најбољи у победничкој екипи, Рид доминирао у гостујућој. Други меч финалне серије на програму је у уторак, такође у Београду.

Изузетно занимљив меч одиграли су Црвена звезда и Будућност у дворани "Александар Николић", а домаћи тим је однео победу 82:78 и повео у финалној серији АБА лиге.

Већи део утакмице протекао је у изједначеној борби, али је Звезда у једном тренутку стигла до максималних плус 15. Ипак, гости се нису предавали, па је одлучила неизвесна завршница и погоци Лојда са линије за слободна бацања.

Звезда је боље ушла у меч и врло брзо стекла девет поена предности. Међутим, други део прве деонице припао је гостима који су успели да стигну до егала - 20:20.

У другој четвртини играло се у серијама. Екипа из Подгорице дошла је до првог вођства на мечу у 13. минуту, али је Звезда брзо вратила предност на своју страну и тројком Давидовца стигла до 36:31.

Црвено-бели су чували предност и флоутером Лазића уз звук сирене на полувреме отишли са плус шест - 44:38.

Трећа четвртина протекла је у настојањима гостију да стигну предност црвено-белих, у чему су и успели после три погођена бацања Дела Валеа. У тим тренуцима обе екипе су испуниле бонус, па је виђен велики број слободних бацања.

Огњен Добрић покренуо је серију Звезде са осам поена у низу, а Будућност чак пет минута није уписала поенe на семафор. Трећа деоница завршена је вођством Звезде 63:55, а црвено-бели су на почетку последње четвртине стигли до максималних плус 15.

Делoвало је као да је утакмица резултатски одлучена, али онда је диригентску палицу преузео Никола Ивановић, везао девет поена за свој тим, па су гости у последња два минута ушли са само четири поена минуса.

Црвено-бели се у тим тренуцима нису уплашили, успели су да сачувају предност до самог краја, а одлучујуће поена постигао је Џордан Лојд са линије за слободна бацања на 17 секунди до краја утакмице.

Лојд је меч завршио са 23 поена, колико је имао и Огњен Добрић. На другој страни доминантан је био центар Вили Рид који је уписао чак 26 поена, док је Никола Ивановић стигао до 16.

Звезда је тако повела са 1:0 у финалу, други меч на програму је већ у уторак, поново у дворани "Александар Николић" у Београду, а онда се серија сели у Подгорицу.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво