Читај ми!

Повреда Покушевског, Дончић и Марјановић добри у поразу

Српски руки Алексеј Покушевски повредио се у поразу Оклахоме од Финикса са 123:120. Сакраменто је лако надиграо Далас у Тексасу са 111:99 упркос добрим играма Луке Дончића и Бобана Марјановића. Мајами је на гостовању надиграо Шарлот са 121:111, а Немања Бјелица није улазио у игру. И Филаделфија је на гостовању надиграла Сан Антонио са 113:111 после продужетка.

Оклахомa је и са Финиксом наставила серију пораза, а Алексеј Покушевски је звог повреде колена морао да напусти терен после десетак минута игре у мечу у коме је био стартер.

Још је непознато ког обима је повреда и колико ће Покушевском бити потребно за повратак на терен а меч је завршио са четири постигнута поена и две асистенције.

У тиму Оклахоме чак седморицу играча су имала двоцифрен шутерски учинак, а највише је постигао Даријус Безли 19 поена али им то није помогло да избегну трећи пораз за редом.

У победничком тимиу најефикаснији је био Дејвин Букер са 32 поена, док је дабл-дабл учинак имао Крис Пол са 18 поена у 11 асистенција.

Финиксу је ово четврти узастопни тријумф, па је сада изједначен са првопласираном Јутом на Западу са скором 46-18, а шансу да их угрози има и Денвер Николе Јокића.

Иако је Лука Дончић наставио серију сјајних игара и поново био најефикаснији играч у дуелу Даласа и Сакрамента, није успео да сачува свој тим од пораза.

Дончић је меч завршио са 30 постигнутих поена, а имао је одличну подршку и од српског центра Бобана Марјановића који је поново одлично искористио пружену шансу за игру.

Против Кингса центар Даласа је за непуних дванаест минута игре убацио осам поена уз чак седам скокова. Даласу је недостајао повређени Летонац Кристапс Порзингис, а Дончића су добро пратили Џејлен Брансон са 17 и Двајт Пауел са 13 поена, али све то није било довољно да се заустави расположени тим Сакрамента.

Са 27 поена предводио их је Бади Хилд, док је одличан био и Марвин Беџли са 23, а добру партију пружио је и Ришон Холмс са 17 поена.

Мајами је надиграо Шарлот на гостовању са 121:111, а Немања Бјелица није улазио у игру.

А на гостовању је победу славила и Филаделфија надигравши Сан Антонио са 113:111 после продужетка.

Лидер Истока Филаделфија надиграла је Сан Антонио тек после продужетка са 113:111, а играч одлуке је био Бен Симонс који је у последњим тренуцима после промашаја Ембида убацио лопту кроз обруч за ново славље тима из Пенсилваније.

Тим победника је по ефикасности предводио Џоел Ембид и меч завршио са 34 постигнута поена.

На гостовању је славио и Мајами надигравши Шарлот са 121:111, а наш интернационалац Немања Бјелица није улазио у игру.

Вицешемпион НБА лиге је тимском игром дадиграо домаћине а предводио их је Бен Адебајо са 20 постигнутих поена уз одличну пратњу осталог тима. Кендин Нан је додао 19, а Горан Драгић и Џими Батлер по 18 постигнутих поена. У пораженом тиму најефикаснији је био Вашингтон са 21 постигнутим поеном.

Њујорк је лагано победио Хјустон у Тексасу са 122:97, а опет је тим предводио Рендл са 31 поеном.

У последњем синоћном мечу и Торонто је на гостовању надиграо ЛА Лејкерсе са 121:114.

Резултати синоћних мечева НБА лиге:

Милвоки - Бруклин 117:114
Бостон - Портланд 129:119
Шарлот - Мајами 111:121
Далас - Сакраменто 99:111
Хјустон - Њујорк 97:122
Оклахома - Финикс 120:123
Сан Антонио - Филаделфија 111:113 после продужетка
ЛА Лејкерс - Торонто 114:121

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво