Струја опет у Хемофарму

После споразумног раскида сарадње са Стеваном Караџићем, КК Хемофарм је у среду потписао уговор на дужи период са новим (старим) тренером Жељком Лукајићем, саопштио је вршачки клуб.

Због препознатљивог квалитета рада, великог међународног искуства и доброг познавања прилика у клубу (јер је већ седео на клупи "фармацеута"), управа Хемофарма сматра да је Лукајић право решење и да најбрже може да преузме екипу.

Његов асистент биће Душан Гвоздић, иначе други помоћни тренер селектора Душана Ивковића у репрезентацији Србије.

Лукајић је одржао први састанак са играчима и тренинг, а већ у четвртак екипа креће пут БиХ, где је у суботу очекује утакмица са Широким, у оквиру Јадранске лиге.

Иначе, Жељко Лукајић је најуспешнији тренер у историји Хемофарма. У сезони 2001/02. довео је Вршчане до финала последњег међународног Купа Радивоја Кораћа, када су у центру Миленијум изгубили од шпанске Малаге, коју је тада водио Божидар Маљковић. Следеће сезоне играли су фајнал-фор ФИБА-Купа, а 2004/05. полуфинале УЛЕБ-Купа. Исте године су, као дебитанти, освојили Јадранску лигу, што је једини трофеј мушке екипе Хемофарма.

После Хемофарма, Лукајић је провео једну сезону у бугарском прволигашу Лукоилу, са којим је оборио све домаће рекорде и три пута био проглашаван за "тренера месеца".

Једну сезону је радио у Игокеи (БиХ), а последње тренерско ангажовање имао је у руској екипи Универзитет из Сургута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво