Читај ми!

Партизанова кошмарна сезона окончана испадањем из Еврокупа

Кошаркаши Партизана нису успели да се пласирају у четвртфинале Еврокупа, пошто су завршили такмичење у топ 16 фази. Партизан је поразом од Метрополитана у последњем колу резултатом 75:70 остао без шанси за пролаз међу осам најбољих.

Клуб из Хумске је комплетирао кошмарну сезону у којој ће остати без иједног трофеја, пошто неће успети ни да се пласира на Фајнал-фор АБА лиге, а притом је променио три тренера.

Утакмица у хали "Стожице" очекивано је била тврда и неизвесна, а Партизан је имао додатни притисак јер је од почетка био у резултатском хендикепу.

Домаћин је добро отворио сусрет, али је стао после неколико минута поприлично пао и то су Французи искористили. Кажњавали су велики број изгубљених лопти и промашених слободних бацања и серијом тројки дошли до предности.

Метрополитан је средином друге деонице имао +7, када је на сцену ступио Рашон Томас и покреннуо саиграче.

Радио је Американац буквално све – поентирао, шутирао, скакао, блокирао и био иницијатор серије 7:0 за потпуни егал на петнасетоминутној паузи (35:35).

Други део игре био је другачији јер се чинило да је Партизан ближи победи, после серије тројки и добрих напада било је +7 за црно-беле, али их је још један несхватљив пад коштао тријумфа и пласмана.

Миц по миц, гости из Париза су топили предност, сломили и то мало духа што је остало у играчима Александра Матовића и повратка није било.

Најбољи у победничком саставу био је некадашњи кошаркаш Партизана Ентони Браун са 18 поена (5-8 за три), уз шест скокова. Давид Мишино додао је 14, четири више од Конатеа.

С друге стране, Партизан је "вукао" Рашон Томас са 20 поена и по шест скокова и украдених лопти, док је једини двоцифрени још био Перкинс са 10 поена.

Француски предстваник је сјајно шутирао за три поена (14-28) и са учинком 4-2 у плеј-оф иду са прве позиције, док су црно-бели, којима је за пролаз био потребан тријумф од четири и више поена разлике, такмичење завршио са скором 2-4.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво