Читај ми!

Матовић: Знамо у којој смо позицији, први циљ је победа

Веома добро знамо у којој смо позицији и шта утакмица против Метрополитана доноси, али не смемо много да размишљамо о догађајима унапред, изјавио је нови тренер кошаркаша Партизана Александар Матовић.

Матовић је на клупи Партизана наследио Сашу Филиповског, који је раскинуо сарадњу са српским клубом.

Црно-бели ће у среду од 20.30 сати као домаћин у љубљанској хали "Стожице" дочекати француску екипу у последњем 6. колу Топ 16 фазе Еврокупа.

Утакмица се игра у Љубљани због нових мера које је Влада Француске усвојила о кретању њених житеља ван граница Европске Уније.

Пред последње коло, Метрополитан има скор 3:2, док црно-бели имају учинак од две победе и три пораза.

"Веома добро знамо у којој смо позицији и шта сутрашња утакмица доноси. Ипак, не смемо много да размишљамо о догађајима унапред. На првом месту, морамо да се и поред свих проблема припремимо и да одиграмо добру утакмицу. Затим да учинимо све како бисмо забележили макар и мининалну победу.Тек онда, ако се за такву ситуацију изборимо на терену, можемо размишљати о томе шта нам је потребно за пролаз у Топ 8", рекао је Матовић за клупски сајт.

Да би отишли у четвртфинале Еврокупа, црно-белима ће бити потребна победа против Метрополитана у Љубљани, уз тријумф Локомотиве против Трента, а збир ових победа мора донети укупно разлику од +19 или више у корист домаћих тимова (Партизан и Локомотива).

"Метрополитан је од позиције лидера групе стигао до могућности да сутра испадне, што значи да ће и они учинити све да буду на свом максимуму. Ми ћемо се фокусирати на први следећи напад, на први следећи скок и на прву следећу одбрану. Кад се заврши утакмица, сваки појединац мора бити сигуран да смо пружили највише што можемо у овом тренутку", проучио је Матовић.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво