Читај ми!

Јокић страшним трипл-даблом срушио шампиона НБА лиге!

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић је незаустављив и сада је био најзаслужнији за тријумф свог Денвера над Лос Анђелес лејкерсима. Јокић је, као и током читаве сезоне, доминирао на паркету и новим трипл-даблом срушио шампиона најјаче лиге света, резултатом 122:105.

Никола је 53. пут у каријери био двоцифрен у три статистичке категорије, шести ове сезоне, чиме се приближио водећем Луки Дончићу за којим заостаје само један.

Момак из Сомбора је до трипл-дабла дошао пред крај треће четвртине, а дуел је завршио са 23 поена (8-17 из игре), 16 скокова и 10 асистенција.

Уписао је и једну блокаду и, да учинак буде још импресивнији, све то је урадио за нешто мање од 35 минута на паркету.

Што је најважније од свега, Нагетси су остварили важну и велику победу, против једног од највећих фаворита за освајање новог шампионског прстена.

За разлику од прошлог меча, када су "језерџије" успеле да потпуно затворе главне нападачке опције "грумења", сада је ситуација била потпуно другачија. Екипе су се смењивале у вођству у почетку, да би екипа Мајка Мелоуна средином друге деонице преузела контролу и почела да повећава разлику.

На крилима Јокића тај период игре Денвер је добио са 40:28 и у другом полувремену само наставио да одржава вођство.

Непосредно пред одлазак на петнаестоминутну паузу повредио се Ентони Дејвис, баш после дуела са Јокићем и храмљући напустио паркет, па ће гостима то бити већи проблем него прекид серије од седам тријумфа, уколико се испостави да је "обрва" доживео тежу повреду Ахилове тетиве.

Српског центра најбоље је пратио Џамал Мареј који је био најефикаснији са 25 поена, док је на другој страни доминирао Леброн Џејмс.

"Краљ" је био надомак трипл-дабла и на крају се зауставио на 22 поена, 10 скокова и девет асистенција, Кајл Кузма је додао 19, док је Дејвис постигао 15 пре одласка у свлачионицу.

Нагетси су уписали трећи узастопни тријумф након три пораза и сада заузимају седму позицију на табели Западне конференције са скором 15-11.

Лејкерси су други, имају 21 победу и седам пораза, одмах иза градских ривала Лос Анђелес клиперса (22-5).

Сакраменто је поражен од Мемфиса са 124:110, а Немања Бјелица је имао девет поена, четири скока и три асистенције, за 27 минута на паркету.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи