Читај ми!

Кошаркашки класик у Новом Саду, Звезди вечити дерби и пласман у финале Купа

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан 79:78 у Новом Саду, у изједначеном мечу и неизвесној завршници, и пласирали се у финале Купа Радивоја Кораћа. Противник црвено-белима у недељном финалу (21.00) биће екипа Меге.

Изузетно узбудљив и борбен меч, иако не превише квалитетан, приказали су београдски вечити ривали у Новом Саду, на крају је Звезда имала више среће и концентрације и савладала Партизан 79:78.

Црвено-бели су током већег дела сусрета били у резултатском минусу, али су у неизвесној завршници успели да дођу до преокрета и погоцима са линије за слободна бацања дошли до финала Купа Радивоја Кораћа.

Партизан има за чиме да жали, у већем делу сусрета имао је предност на својој страни, у једном тренутку и двоцифрену, имао је и последњи напад на мечу, али црно-бели нису успели да упуте шут ка кошу противника.

Звезда је играла без петорице првотимаца који су заражени коронавирусом, али је борбеношћу успела да надокнади њихово одсуство. Велики утицај на коначан резултат имале су и чак 22 изгубљене лопте кошаркаша Партизана.

Црно-бели су већ на почетку меча направили предност 11:5, али Звезда поготком Брајанта стиже до изједначења 21:21. Изабраници Саша Филиповског одлично су шутирали за три поена у тим тренуцима и захваљујући Пејџу и Јарамазу на први одмор отишли са плус пет (27:22).

Звезда је јурила предност противника, Партизан одбијао нападе и у једном тренутку стекао девет поена предности (39:30). У тим тренуцима Звезда је живела од поена Лојда и офанзивних скокова Кузмића, па на полувремену црно-бели имају шест поена предности (46:40).

Трећа четвртина почела је Звездиним кошгетерским постом, који после четири минута тројком прекида млади Ускоковић. Партизан је дошао до двоцифрене предности (51:40), али се црвено-бели враћају и пред последњих 10 минута имају само три поена минуса (58:55).

У последњој четвртини разиграо се Давидовац, који је готово сам држао Звезду у игри. Тројком Лојда, црвено-бели у 37. минуту долазе до првог вођства - 71:70. До краја утакмице гледали смо резултатску клацкалицу. Тимови су се смењивали у вођству, а Давидовац је са линије за слободна бацања донео вођство Звезди 79:78.

Црно-бели су имали девет секунди за напад, али нису успели да шутну ка кошу, па ће "Жућкова левица" после три године добити новог освајача.

Најефикаснији на мечу био је Џордан Лојд, који је дуел завршио са 24 поена, док је у тиму Партизана најбољи био Огњен Јарамаз са 18 поена и девет асистенција.

Финале је на програму у недељу од 21 сат, а противник Црвеној звезди биће екипа Мега Сокербета, која је нешто раније савладала новосадску Војводину.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво