Читај ми!

Партизан сломио отпор жилавог Бахчешехира и обезбедио пласман у другу фазу

Кошаркаши Партизана победили су Бахчешехир са 88:75 у деветом колу Еврокупа. Партизан је у хали спортова "Ранко Жеравица" дошао до тешке, али заслужене и важне победе, којом је и математички обезбедио пласман у наредну фазу такмичења.

Црно-бели сада имају пет победа и три пораза, после чега Венеција нема ни теоретске шансе да им преотме четврто место у групи.

Партизан има прилику да у Топ 16 фазу уђе и са неке више позиције, уколико у последња два кола буде бољи од Буржа и споменуте Венеције.

Утакмицу у хали спортова "Ранко Жеравица" боље је отворио гостујући састав, који је дошао до предности од 2:7, али се Партизан пробудио у другој половини прве четвртине и дошао до предности.

Предњачили су Огњен Јарамаз и Маркус Пејџ који су у кратком временском периоду постигли по шест поена.

Ипак, Турци су и почетком другог квартала ухватили прикључак, па су све време "дисали за вратом" играчима Партизана, који су били фаворити за тријумф.

Екипа Саша Филиповског је после петнаестоминутне паузе дошла до двоцифреног вођства, гости се брзо вратили и у последњу деоницу се ушло у потпуном егалу.

Бахчешехир је чак успео да преокрене, али је Партизан у финишу сломио отпор противничког тима после неколико важних погодака Рашона Томаса.

Управо је Томас био најефикаснији у победничкој екипи са 18 поена и шест скокова, док је поен мање додао Коди Милер-Мекинтајер, који је имао и пет асистенција и четири скока.

Двоцифрени су били још Никола Јанковић са 12 и Маркус Пејџ са 10 поена.

Код гостију истакао се Ерик Грин са 25 поена и шест асистенција, а поред њега, једини двоцифрен био је још Томас Акјазили са 10 поена.

Партизан у следећем колу гостује код Буржа за шест дана.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво