Читај ми!

Денвер одбија да се преда! Незаустављиви Јокић и дружина изборили "мајсторицу"

Кошаркаши Денвера савладали су Kлиперсe са 111:98 у шестом мечу полуфинала Западне конференције. Денвер је победом изједначио у серији на 3:3, па ће другог финалисту Запада одлучити "мајсторица". Никола Јокић уписао је 34 поена, 14 скокова и седам асистенција.

Кошаркаши Денвер нагетса још једном су показали да енергија, жеља, труд и тимска игра могу да савладају фаворизованог противника, ма ко он био и ма колико водио.

Клиперси као да су видели духа и у шестом мечу, те су још једном изгубили сусрет у којем су имали велику предност.

Нагетси су поново одбили да се предају, успевали да преброде сваку препреку и заслужено славе pobedu и изједначе у серији на 3:3.

To је била пресликана утакмица број пет, Клиперси су од старта заиграли боље, у неком лаганом ритму стекли двоцифрену предност, коју су дуго одржавали.

У прошлом мечу Клиперси су водили са 16 поена у трећој четвртини, а у овом сусрету имали су предност од 19 поена над Денвером.

Уследила је фантастична завршница у трећој деоници и потом још боља игра у четвртој четвртини.

Изабраници Мајка Мелоуна искористили су празан ход ривала, серијом 17:0 сустигли предност и потом у финишу потпуно сломили фаворизоване Клиперсе.

Никола Јокић одиграо је још један маестралан меч и био појединац за којег можда и једна од најбољих одбрана лиге није имала решења. 

Јокић је сусрет завршио са 34 поена, 14 скокова и седам асистенција, а посебно је био расположен онда када је то било најбитније, у последњој четвртини.

Након што није имао помоћ у првом полувремену, од треће четвртине прикључио му се Џамал Мари, а потом и Херис, Крег и Портер.

Мари је играо ровит, пошто се на почетку треће четвртине повредио, али је стегао зубе и до краја меча убацио 21 поен. Гери Херис је након лошег првог полувремена, заиграо знатно боље у наставку и меч завршио са 16 поена.

Код Клиперса одличан је био Пол Џорџ који је постигао 33 поена, Кавај Ленард додао је 25, а Лу Вилијамс 14.

Клиперси су водили са 3:1 у серији, али је Денвер са две победе изједначио на 3:3 и изборио "мајсторицу".

Тим Николе Јокића је у првој рунди успео да надокнади заостатак од 3:1 у победама, чиме је постао тек 12. тим у историји НБА лиге коме је то пошло за руком. Денвер ће против Клиперса јурити још једно чудо и рекорд.

Одлучујући меч, који ће одредити другог финалисту Западне конференције, игра се у ноћи између уторка и среде од 3.00 часа.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се