Вујошевић: Нису сви навијачи Партизана криминалци

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић осудио је понашање дела навијача тог клуба и истакао да Партизан нема превелики утицај на своје присталице.

"Ако се неко бави криминалом не ради то у име Партизана. То није само проблем и питање клуба него целог друштва. Иза таквих људи ми не стојимо, не желимо криминалце на утакмицама. Али, то је мали број људи, ја волим навијаче Партизана, они воле клуб и поштују мој рад", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је у среду критиковао главног и одговорног уредника телевизије Б92 Верана Матића који је рекао да би спонзори требало да прекину са финансирањем клубова и предложио да се, док се ситуација са хулиганима не реши, утакмице играју без публике. Матић је то изјавио поводом претњи и увреда које су навијачи Партизана упутили новинарки Бранкици Станковић.

"Веран Матић је рекао да би требало да се уведе принудна управа у клубове, позвао је спонзоре да прекину сарадњу са клубовима и затражио да се утакмице играју без публике. Испада да постоји спона између клубова и криминала. Осуђујем претње, али и хајку на спорт.

Одређене ствари се мултипликују, не праве навијачи хистерију, него Б92", рекао је он.

Вујошевић је истакао да је опоменуо играче, који су после победе против Ефес Пилсена у Београду, са навијачима певали песму у којој се вређа новинарка Бранкица Станковић, али да нису то свесно урадили и да нису они "покренули хајку против ње".

Он је рекао да му је жао због убиства навијача Тулуза Бриса Татона и осудио је позив на линч и убиство новинарке Б92. Тренер осмоструког узастопног шампиона Србије рекао је да нису сви навијачи Партизана хулигани.

"Клуб нема првелики утицај на навијаче. Наше присталице цене резултате поготово у условима у којима радимо. Не смеју сви навијачи да се проглашавају хулиганима, а ако има разлога нека тужилаштво укине навијачке групе", рекао је он.

"Проблем са навијачима је проблем друштва, породице... Није лако контролисати масу, а знам да нису сви навијачи хулигани и криминалци.

Не знам да ли је неко под истрагом, али ја их се не плашим", додао је Вујошевић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи