Ацо Петровић: Савест ми је чиста

Бивши тренер кошаркашког клуба Црвена звезда Ацо Петровић рекао је да се не осећа кривим за резултате екипе и додао да није имао довољну подршку у клубу, пренели су медији.

Црвена звезда и Петровић су у четвртак споразумно раскинули уговор, после три месеца сарадње.

Црвено-бели су у уторак у 14. колу изгубили на свом терену од Будућности са 77:88, и доживели осми пораз у Јадранској лиги. Звезда заузима осмо место на табели регионалног такмичења са шест победа.

"Не осећам се ни најмање кривим, поготово што у НЛБ лиги нисам добио циљеве. Нико осим мене није хтео да ухвати 'врућ кромпир'. Направио сам неку хемију, поставио систем игре у оној мери у којој ми је време дозволило. Урадили смо много тога доброг, остало је још 12 кола, може много да се уради", рекао је Петровић за Спортски журнал.

"Договор је да се споразумно разиђемо. Дошао сам у Звезду из трећег покушаја и то у веома деликатном тренутку. Знао сам чега се прихватам, очекивао сам веће поверење и разумевање, као и финансијску подршку. Да се то догодило, резултат би сигурно био бољи. Три месеца је мало", додао је он.

Звездин капитен Тадија Драгићевић и Марко Кешељ су почетком недеље поднели захтев арбитражној комисији Кошаркашког савеза Србије за раскид уговора са клубом због неисплаћених зарада.

Петровић, бивши тренер ФМП-а и Хемофарма сматра да није заслужио отказ и да су на резултате значајно утицале повреде играча и лоша финансијска ситуација.

"Радио сам најбоље што сам могао, савест ми је чиста. Чак ни тај смањени буџет није испоштован, неки играчи су од марта добили само једну плату, а носиоци су игре. Имали смо проблема и са повредама што је морало да се одрази на учинак. Као човек који воли Звезду ово нисам заслужио", закључио је он.

Навијачи Звезде су у уторак после пораза затражили Петровићеву оставку, а искусни стренер сматра да су присталице црвено-белих морале више да га подрже и тако помогну клубу.

"Жао ми је навијача. Ипак, могли су много више да ме подрже позитивном енергијом. У Србији сам био смењиван у ФМП-у и Хемофарму, а пребацио сам план. Ни сада нисмо заказали, циљеви нису ни постојали", додао је Петровић.

Медији спекулишу да су најозбиљнији кандидати за новог Звездиног тренера  бивши играч црвено-белих Александар Трифуновић, бивши стратег ФМП-а и Босне Влада Вукоичић, као и Игор Кокошков, који се налази у стручном штабу НБА лигаша Феникса.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво