Партизан са Панатинаикосом, Лотоматиком и Уникахом

Кошаркаши Партизана играће у другој фази Евролиге са Панатинаикосом, Уникахом и Лотоматиком, одлучено је жребом у Барселони.

Топ 16 фаза почиње 28. јануара и траје до 12. марта. Тимови су подељени у четири групе у којима ће играти свако са сваким. После тога по два првопласирана тима играће у четвртфиналу, од 24. марта до 8. априла.

Завршни турнир игра се у Берлину од 1. до 3. маја.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић оценио је да је група у којој ће његов тим играти у Топ 16 фази Евролиге уједначена, али је казао да није сигуран у пласман у четвртфинале.

"Мени се чини да су групе уједначене. Ова последња група (ЦСКА, Монтепаски, Фенербахче, Цибона) је можда, можда за нијансу јача од осталих, али нема смисла причати о лаким и тешким групама у Топ 16 фази. Могу бити само теже и мање тешке", рекао је Вујошевић.

"Биће занимљиво јер има много људи са ових простора. Панатинаикос има Жељка (Обрадовића) и наше играче, Дејан Бодирога је спортски директор и први човек Лотоматике. Добро, Уникаха има само Црногорца (Омара) Кука, али то су кључни људи екипа", казао је Вујошевић.

"Мислим да Панатинаикосу стварно није било место у трећем шеширу. Истина је да може да се игра, али не одлучује само то. То су јаке екипе, са добром логистиком и свашта може да се деси. Нисам оптимиста када је пролазак у четвртфинале у питању", рекао је Вујошевић.

Прву утакмицу у Топ 16 фази Евролиге кошаркаши Партизана играће 28. или 29. јануара у Атини, а у последњем колу, које је на програму 11. и 12. марта, гостоваће у Риму.

Распоред друге фазе такмичења:

Прво коло (28-29 јануар): Панатинаикос - Партизан, Лотоматика - Уникаха
Друго коло (4-5 фебруар): Уникаха - Панатинаикос, Партизан - Лотоматика
Треће коло (11-12 фебруар): Партизан - Уникаха, Панатинаикос-Лотоматика
Четврто коло (25-26 фебруар):Уникаха-Партизан, Лотоматика - Панатинаикос
Пето коло (4-5 март): Партизан - Панатинаикос, Уникаха - Лотоматика
Шесто коло (11-12 март): Панатинаикос - Уникаха, Лотоматика - Партизан

Две првопласиране екипе из групе пласираће се у четвртфинале које ће се ове године играти на три победе.

Сви зазиру од "Пионира"

После жребања група за Топ 16 фазу Евролиге представници Уникахе, Лотоматике и Панатнаикоса, који ће играти против Партизана, слажу се у једном - против шампиона Србије ће бити веома тешко у "Пинору".

Шеф стручног штаба Уникахе Аито Гарсија Ренесес каже да је свака група пођеднако тешка, јер се ради о 16 најбољи европских тимова.

"У нашој групи неће бити ни лакше ни теже него у осталим. Лотоматика је одлична екипа која је ове сезоне само једном поражена на свом терену, Панатинаикос је један од најбољих тимова Европе, а сви знамо колико је тешко играти против Партизана у Београду", рекао је Ренесес.

Бек шпанског тима Берни Родригес каже да "Партизан има велику традицију и више него ватрен терен, као и талентован тим који гори од жеље да се докаже и прође у четвртинале".

Тренер Лотоматике Нандо Ђентиле каже да је основни циљ био пласман у Топ 16 фазу и да сада више ништа не могу да изгубе, већ само да добију.

Првотимац Лотоматике Сани Бећировић каже да је желео да избегне управо та три тима против којих ће играти.

"Уникаха је изузетно јака и мислим да ће то доказати и у овој групи, а волео бих да смо избегли и Партизан, јер знам да је то најтежи терен у Европи. Панатинаикос је мој бивши клуб и емотивно ће ми бити веома тешко да играм те утакмице", рекао је Бећировић.

Генерални менаџер Лотоматике Дејан Бодирога каже да ће бити веома тешко проћи у четвртфинале.

"Група је веома тешка, а мислим да је Уникаха најбоља. Панатинаикос увек игра на највишем новоу, а Партизан је поново највеће и најпријатније изненађење сезоне. Сви знамо колико је тешко освојити бодове у Београду", рекао је наш бивши ас.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара