"Нећемо слати играче тамо где не бисмо послали своју децу"

Генерални секретар Међународне кошаркашке федерација (ФИБА) Андреас Загклис изјавио је да кошаркаше не желе да шаљу тамо где би послали своју децу, као и да ће се такмичења у баскету 3x3 прва наставити.

Фиба је због пандемије коронавируса отказала сва такмичење током лета за следећу годину, почев од првенства млађих категорија, до олимпијских кваилфикационих турнира за кошаркаше.

"Фиба је од првог дана била јасна, када смо прекинули међународна такмичења. Наш приоритет је здравље играча и свих осталих који су укључени у систем кошарке. Ми смо контактни, тимски спорт који привлачи много навијача у затвореном простору. Не желимо да шаљемо играче тако где не бисмо послали своју децу", рекао је Загклис у разговору за шпански лист Ас.

Он је рекао и да је циљ да кошарка из ове ситуације изађе још јача, наводећи да ће се такмичења у баскету 3x3 прва наставити.

"Ми смо спорт који се може да се прилагоди свим ситуацијама. Имамо баскет 3x3, који је флексибилнији и лакши за организовање. Наши струцњачи процењују да ће баксет 3x3 на националном нивоу бити прва кошаркашка активност која ће се наставити, јер укључује мање играча."

Загклис истиче и да ће највећи изазов бити како се прилагодити док се не пронађе вакицна против вируса.

"Вратићемо се што пре и још јачи. Кошаркашки вирус је јачи од коронавируса", закључио је Загклис.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара