Пораз Партизана у Задру

Кошаркаши Партизана претрпели су други пораз у Јадранској лиги, пошто су у гостима изгубили од Задра 65:74 (14:19, 17:19, 21:18, 13:18) у 17. колу регионалног такмичења.

Двоструки узастопни шампион задржао је ипак друго место, иако има исти учинак као и Црвена звезда, јер има бољи кош-количник.

Најефикаснији у Партизану био је Урош Трипковић са 21 поеном, док је Стефан Лазми постигао 11, али је имао и 12 скокова.

Томислав Ружић постигао је 18 поена за Задар, а следио га је Малик Диксон са 16.

Задар је све време контролисао утакмицу и био у вођству, а Партизан није имао снаге да преокрене резултат, иако је имао неколико прилика за то у последњој четвртини.

"Црно-бели" су много грешили у почетку утакмице и губили су лопте, а Задар је имао више среће и сналажљивости у прилично затвореном почетку.

Трипковић је био једини расположени играч Партизана у првом полувремену, у коме је београдска екипа постигла само једну тројку из 11 покушаја. Партизан је меч завршио са четири погођене тројке из 24 покушаја.

Задар је на полувреме отишао са седам поена предности, 38:31, али је Партизан почео ангажованије друго полувреме и средином те деонице пришао на 44:43. Домаћи тим је тада узвратио и повратио седам поена предности - 56:49.

Партизан је имао неколико прилика да смањи резултат, али није био прецизан, тако да је у последњих 10 минута ушао са четири поена заостатка, 56:52.

Гости су своју шансу пропуштали скоро три минута, пошто су неколико пута прилазили на два поена заостатка, али су имали серију промашених "зицера" из рекета. Кош нису успели да погоде пре свега Лазми, а затим и Славко Вранеш и Новица Величковић.

Налет Партизана прекинуо је тројком Тодор Гечевски, што су му били први поени на мечу. "Црно-бели" су и даље покушавали, али су наставили са промашајима, да би Задрани сигурним шутевима и пеналима сачували вођство.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво