ФМП лако против Сплита, Хемофарм у Вршцу бољи од Хелиоса

Кошаркаши ФМП-а убедљиво су у Железнику савладали Сплит са 86:59 (26:17, 18:13, 19:21, 23:8) у 17. колу Јадранске лиге и остварили осму победу у том регионалном такмичењу. Кошаркаши Хемофарма савладали су у Вршцу словеначки Хелиос са 80:70 (19:19, 23:19, 22:22, 16:12), чиме су у 17. колу Јадранске лиге остварили 13. победу, која ће их, без обзира на остале резултате, одржати на трећем месту на табели.

Најзаслужнији за победу "пантера" био је Драган Лабовић са 27 поена и 11 скокова. Мирослав Радуљица је додао 14 поена, од којих је 10 убацио у првој четвртини, док је Младен Јеремић постигао 13.  Зоран Вркић је постигао 20 поена за госте, док је Синиша Штембергер убацио 17.

ФМП је до победе над Сплитом, који је претрпео 11. пораз у Јадранској лиги, стигао без већих проблема. Домаћи су до прве двоцифрене предности стигли већ средином прве четвртине, када су после серије 11:0 повели са 18:8.  Средином друге четвртине ФМП је новом серијом од 11:0 дошао до вођства од 37:21, а на паузу између два полувремена отишао је са предношћу 44:30.

Лабовић је у првом полувремену постигао 20 поена и имао шест скокова.  Сплит у другом делу игре ниједном противнику није пришао на мање од 10 поена заостатка, а предност ФМП-а је расла до самог краја.

Утакмица је и завршена са разликом од 27 поена у корист ФМП-а, највећом коју су домаћи имали током меча.

Хемофарм - Хелиос 80:70

Најефикаснији у домаћем тиму били су Небојша Јоксимовић са 18 и Бобан Марјановић са 15 поена. Миљан Павковић је додао 13, а Бојан Крстовић 12 поена.
Белорус Алијаксеј Лашкевич убацио је 19 поена за Хелиос, док је Алвин Сноу додао 11.

Хемофарм је до победе над последњепласираним тимом Јадранске лиге дошао теже него што се очекивало, иако је водио скоро целим током меча.  Прву осетнију предност Вршцани су имали после само пар минута игре, пошто је Небојша Јоксимовић са четири узастопна поена Хемофарму донео вођство од 10:4.

Хелиос је, ипак, успевао да држи резултатски прикључак, иако је Хемофарм на почетку треће четвртине и тројки Крстовића и Павковића, као и два поена Марјановића, стигао до предности од 50:36.  Гости су, међутим, у 26. минуту заостатак смањили на свега четири поена 52:56, али је Марјановић са четири поена у низу одбио тај напад, а Хемофарм је до краја меча успео да задржи вођство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво