Кошаркаши настављају квалификације, Србија у Београду против Грузије

Кошаркашка репрезентација Србије, у квалификацијама за Шампионат Европе 2021. године, од 17.00 часова у београдској дворани "Александар Николић" састаће се са селекцијом Грузије. Директан пренос меча можете пратити на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети а ток меча и кретање резултата на нашем порталу.

Победа против Финске била је успешан деби новог селектора Србије Игора Кокошкова који одлично познаје играче Грузије, јер је својевремено био њихов селектор.

Србија је фаворит у овом дуелу и због квалитета појединаца и због домаћег терена. Биће то још једна прилика да Кокошков провери неке од играча, који ће конкурисати за квалификациони олимпијски турнир у јуну.

Српски кошаркашки репрезентативци Никола Ребић и Огњен Јарамаз поручили су да је енергија из претходног дуела са Финском модел за данашњи меч против Грузије.

"Против Финске смо били на добром енергетском нивоу и мислим да је то модел који треба да пренесемо на паркет. За ово кратко време колико смо заједно, успели смо да колико-толико прихватимо неке основне принципе игре и да их прикажемо на терену. Грузија, са пар искусних играча, моћие да буде незгодан ривал и само уз велику енергију можемо да дођемо у позицију да направимо добар резултат", истакао је Ребић.

Јарамаз је напоменуо да Грузија има неколико искусних играча, попут Мекфадена и Жермадинија, који су у стању да направе проблем свакоме, уколико уђу у свој ритам.

"Наш жеља је да им то онемогућимо и да пред нашим навијачима у Београду прикажемо што бољу игру како би на најбољи могући начин завршили овај мини-циклус од две квалификационе утакмице", поручио је Јарамаз.

У првом мечу квалификација за Европско првенство 2021. године, кошаркашка репрезентација Србије победила је у четвртак Финску у гостима са 80:58.

Утакмица Србија - Грузија игра се од 17 часова. Директан пренос је на Првом програму РТС -а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво