Како је Јокић ујединио ”љуте ривале”

Поред тога што се такмиче у брзом објављивању ексклузивних информација из НБА лиге, најпознатији НБА инсајдер Адријан Војнаровски и Шемс Чаранија имају још минимум једну заједничку ствар - обожавају игру Николе Јокића. Уз то, сазнајте како ”Џокера” из Сомбора види новинар који са њим разговара готово сваког дана.

Након садржајних неколико дана, у којима је учествововао на Ол-стар викенду и након тога прославио 25. рођендан, Никола Јокић и његови Нагетси враћају се утакмицама и борби за што бољу позицију у плеј-офу.

Протекли Ол-стар викенд у Чикагу био је одлична прилика да се уверим(о) какав је статус врцавог Сомборца у лиги. Укратко - он је истински суперстар са растућом базом фанова и поштовалаца његовог лика и дела.

"Woj" је Николин фан

Међу њима је и угледни новинар И-Ес-Пи-Ена (ESPN) Адријан Војнаровски, који бираним речима прича о српском центру.

"О човече, мораш да знаш - велики, велики сам фан Николе Јокића и свега што што ради на терену. То је невероватно. То како он игра, како све види и како додаје са својом висином је апсолутно лудо", са узбуђењем о Јокићевој игри за РТС прича Војнаровски и наставља.

"Знам и приметио сам да је имао проблем летос у Кини, био је евидентан вишак килограма и умор, што се одразило на његова издања у првом делу сезоне. Међутим, успео је да се среди и врати у свом најбољем облику, а када је тако веома га је забавно гледати. Ви у Србији сте срећни што га имате", поручио је популарни Вој.

Он сматра да екипа из Колорада може много у плеј-офу и сматра ће много тога зависити од Јокићевог учинка, који је у последње време у порасту.

Ужива и Шемс

На крају разговора са извештачем РТС-а у Чикагу, врло сличне ствари о Јокићу рекао је и новинар Атлетика, Шемс Чаранија.

"Никола је суперстар, у стању је да ради буквално све. Имао је мало спорији старт ове сезоне. Свестран је, сам заслужан за све, а у последња два месеца је вратио игру на ниво правог Николе Јокића. Један је од најбољих великих играча у лиги, и лично заиста уживам у његовој кошарци", истиче познати НБА инсајдер и додаје.

"Такође, морате одати признање и Тиму Конелију што га је довео, али у такви ситуацијама морате имати и среће, а најзаслужнији за успех је ипак сам Јокић, који је својим радом надмашио сва очекивања и прогнозе, јер нико ипак предвиђао овакву каријеру", реко је Чаранија о Николи.

Његов колега из Атлетика, који је задужен да прати делу сезону Нагетса и који поред домаћих иде на велику већину гостујућих мечева, Ник Козмајдер, открива какав је Никола свакодневној комуникацији.

Јокић обожава разговоре о кошарци

"Он је готово увек пристојан и уљудан у својим односима са новинарима америчких медија. Иако знам да давање изјава и интервја није нешто у чему посебно ужива (није једини међу НБА играчима, напротив), он ипак разуме да је то део његове одговорности као лица франшизе и да се очекује да управо он говори у име свог тима, победио он или изгубио", каже Козмајдер.

Он напомиње да је Никола добар саговорник.

"Кад са Николом разговарате изван велике групе камера и новинара, он постаје проницљивији. Обожава да прича о кошарци, а ако наведете тамо где се осећа угодно, може вам пружити увид у различите делове игре", открива Ник Козмајдер и за крај додаје:

"На крају, лично веом ценим његов смисао за хумор. Сезона је веома дуга и ако га не схватате преозбиљно, Јокић ради сјајан посао у одржавању добре атмосфере међу играчима, и лепо је радити са њима у таквом окружењу."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво