Кокошков дебитује, "орлови" у Хелсинкију почињу пут ка Европском првенству

Кошаркаши Србије састаће се од 18 часова у Хелсинкију са Финском, у 1. колу квалификација за одлазак на Европско првенство 2021. Биће то утакмица у којој ће дебитовати нови селектор "орлова" Игор Кокошков. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), док ток меча и промене резултата можете пратити на нашем порталу.

"Хвала на указаној части и поверењу што ми је дата могућност да водим тим Србије. То је сан сваког тренера и посебан моменат у мом тренерском животу", рекао је Кокошков у првом обраћању српским медијима.

"Нећу да дајем никаква обећања, али припремаћемо се максимално, да будемо бољи од осталих и сада у 'прозорима' и касније у квалификацијама за ОИ и надам се и на Олимпијским играма. Могу да обећам да ћемо дати све од себе, бацићемо све на терен и неће бити калкулација. Очекују нас тренинзи, најважније је да се ми упознамо и сазнамо ко смо", поручио је Кокошков.

Српски репрезентативац Марко Симоновић сматра да екипу очекује тешко гостовање.

"Очекује нас тешко гостовање, сви знају да је овде увек добра атмосфера. Финци су екипа која је атипична, немају неког изразито високог играча. Јако су брзи, сви шутирају, утрчавају... На нама је да дамо све од себе, да пробамо да одиграмо што боље и да се надамо што бољем резултату", рекао је Симоновић.

Повратник у национални тим Новица Величковић такође респектује првог ривала у квалификацијама за ЕП 2021.

"Финска у последњих неколико година константно кошаркашки напредује и расте. Играју брзо, доста атипично. Спремићемо се за то и пробати да их добијемо на њиховом терену", истакао је Величковић.

Три дана касније у београдској дворани "Александар Николић" Србија дочекује Грузију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се