Јокић: Смршао сам десетак килограма, због тога играм боље

Српски кошаркаш Никола Јокић открио је да је током сезоне смршао и да је то разлог због којег пружа боље партије. Јокић је пету сезону у НБА лиги почео много слабије него претходне, али је у претходних неколико месеци подигао форму и потврдио да је један од најбољих центара на свету.

Момак из Сомбора је други пут заредом учествовао на Ол-стару најјаче лиге света, а сада је открио да је добра форма резултат посебног режима.

"Једноставно се тако догодило. Можда ми је потребно мало више времена да се загрејем. Мислим да нисам овако добро шутирао у првом делу сезоне. Шутеви су ми били превише кратки, а имао сам и превелику килажу. Изгубио сам око 10-11 килограма и много боље се осећам. Наш кондициони тренер Филипе, који је пет година са нама, прописао ми је исхрану и направио план тренинга. Заједно смо прошли кроз тај процес", рекао је Јокић.

Захваљујући сјајним партијама, његов Денвер се попео на другу позицију на табели Западне конференције и налази се одмах испод неприкосновених Лејкерса.

Јокић верује да тим може и боље од тога.

"Играмо одлично, бележимо добре резултате. Много смо напредовали, највише у оним тренуцима који су преломни и када смо били забринути како ћемо завршити утакмице. Ипак, чини ми се да смо у последњих 10 мечева победили у девет, или смо од осам излазили као победници у седам - тако нешто. На паузу смо отишли у добром ритму."

Посебно импресивна је Николина сарадња са Џамалом Марејом, другом звездом франшизе из Колорада.

"Много је важно искуство. Пролазили смо кроз тешке моменте. Били смо у ситуацијама када смо морали да погађамо и искуство које имамо нам је много помогло, посебно оно које смо стекли у плеј-офу (прошле године). Не важи то само за њега и мене, него за цео тим", закључио је Јокић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара