Спектакл у Чикагу, "Ол-стар" решило слободно бацање

Спектаклуран 69. "Ол-стар" меч одигран је у "Јуанјтед центру" у Чикагу. Тим Леброна Џејмса однео је победу у драматичној завршници резултатом 157:155, поенима Ентонија Дејвиса са линије за слободна бацања. Никола Јокић постигао је пет поена у победничкој екипи.

Скуп свих звезда у Чикагу донео је сјајан меч, атрактивне потезе, али и чврсте одбране, жалбе на судијске одлуке и драматичну завршницу.

Експеримент који је лига увела како би се цео меч одвио у част трагично настрадалог Кобија Брајанта и његове ћерке Ђиђу уродио је плодом.

Ретко ко је могао да прогнозира да ће сваки појединац дати више од 100 одсто, играти сјајну одбрану, борити се за сваку лопту, као и да ће победник тријумф изборити слободним бацањем.

Прве три четвртине протекле су у ревијалном ритму, пошто оне нису имале тежину колико и последња. Прва деоница припала је Леброновој екипи, друга Јанисовој, док је трећа завршена нерешеним резултатом.

Победник сваке четвртине донирао је новац у хуманитарне сврхе у установу коју је раније одредио. Пошто је трећа четвртина завршена нерешено, обе екипе донирале су донирале новац.

Последња четвртина ушла је у историју "Ол-стар" меча. Време на сату је било искључено, а победник је била екипа која је прва дошла до цифре од 157 поена. До тог броја дошло се тако што се на број поена екипе која је водила у том тренутку, додао број 24, у част Кобија Брајанта.

Иако је тим Јаниса Адетокумба био у двоцифреној предности, изабраници Леброна Џејмса након надљудских напора дошли су до преокрета. Посебно занимљиво било је у задњих неколико минута. Леброновој дружини недостајала су три поена за победу, па су тако шутеве за тријумф машили капитен Џејмс, али и Харден, Ленард и Дејвис.

Уследила су два челенџа на судијске одлуке, два фаула у нападу, закуцавање Џејмса, да би победу на несвакидашњи начин за "Ол-стар" меч, донео Ентони Дејвис са линије за слободна бацања.

Титулу најкориснијег играча, која од ове године носи име Коби Брајант, понео је Кавај Ленард из победничког тима, који је убацио 30 поена, забележио седам скокова, четири асистенције и две украдене лопте. Леброн је додао 23 поена, колико је имао и Пол, док је Дејвис меч завршио са 20 поена.

Никола Јокић на терену је провео само 12 минута, за која је убацио пет поена и имао два скока и једну асистенцију.

У пораженој екипи исткали су се капитен Јанис са 25 поена и 11 скокова, као и Ембид са 22 поена и десет скокова. Гобер је такође имао дабл-дабл са 21 поеном и 11 ухваћених лопти.

Тим Леброна Џејмса другу годину заредом односи победу у скупу свих звезда.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара