Вечити ривали или неко други – борбе за финале Купа Радивоја Кораћа

У Нишу се данас играју полуфиналне утакмице кошаркашког Купа Радивоја Кораћа. У првом полуфиналу од 17 сати састаће се Црвена звезда и Мега Бемакс, а од 19.30 Партизан и ФМП. Финале се игра у недељу.

Почиње "оно право" у нишком "Чаиру", иако смо и у четвртфиналима видели неке поприлично занимљиве дуеле.

Црвено-бели су се у четвртак мучили на почетку, а онда декласирали Раднички из Београда, после чега је Мега Бемакс умало избегао испадање против Слободе из Ужица.

"Оно што је било битно и увек ће бити битно кад се такмичимо у завршницима је респект за такмичење и према свим противницима. Коинциденција је да сам ја то научио као млад тренер овде у Нишу, када је моја екипа играла Другу лигу у конкуренцији најјачих тимова Европе, па се бајка остварила. После тога увек убеђујем своје играче да никога не треба потцењивати", рекао је Драган Шакота.

Његов колега на клупи Меге Дејан Милојевић имао је обрачун са судијом, због чега је искључен, па је до краја сусрета тим водио помоћни тренер Вуле Авдаловић.

"Мислим да смо сачували енергију и да ћемо имати довољно снаге за меч против Црвене звезде", казао је Авдаловић.

Дан касније Партизан је такође тешком муком елиминисао Борац, али је остао без Стефана Бирчевића, који ће према речима тренера Андрее Тринкијерија, вероватно пропустити остатак Купа Кораћа.

"Сумњам да ће бити спреман... И то је баш велики проблем јер смо хтели да распоредимо минутажу, да се припремимо. Сада је ишао на снимање, сумњам, не знам", поручио је Тринкијери.

Црно-бели иду на мегдан "пантерима" јер је ФМП био бољи од Динамика.

Победници данашњих мечева бориће се у недељу од 21 сат за "Жућкову левицу", коју бране кошаркаши Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи