Ол стар викенд у Чикагу, све у знаку сећања на Кобија

Највеће звезде НБА лиге окупљају се у Чикагу, где ће од петка до недеље бити одржан 69. Ол стар викенд. Да и овогодишња манифестација не прође без српских кошаркаша побринуо се Никола Јокић, који ће у недељу наступити на утакмици "Свих звезда", као део тима који је одабрао Леброн Џејмс. Цео викенд биће у знаку сећања на недавно настрадалог Кобија Брајанта.

Ол стар викенд у Чикагу, све у знаку сећања на Кобија Ол стар викенд у Чикагу, све у знаку сећања на Кобија

Чикашки "Јунајтед центар" овог викенда окупиће најбоље играче које НБА лига у овом тренутку може да понуди, а добар део дешавања биће у знаку једног од најбољих кошаркаша свих времена Кобија Брајанта.

Брајант је трагично настрадао у паду хеликоптера, а у петак ће званично бити најављен његов улазак у кошаркашку Кућу славних.

Као и сваке године, НБА лига организоваће низ пропратних манифестација, углавном хуманитарног карактера, а осим централног догађаја, утакмице "свих звезда", гледаоци широм света моћи ће да уживају у потезима звезда у успону, такмичењу у закуцавањима и брзом шутирању тројки, као и у "скилс челенџу", својеврсној комбинацији кошаркашких вештина.

Леброн и Јанис предводе звезде, Јокић поново међу најбољима

Трећу годину заредом, уместо дуела између "Истока" и "Запада", најбољи кошаркаши играће за тимове које су изабрали играчи са највише гласова фанова – Леброна Џејмса и Јаниса Адетокумба.

"Лебронов тим", који ће са клупе предводити тренер Лејкерса Френк Фогел, важи за фаворита против "Јанисовог тима", на чијем кормилу ће бити Ник Нурс из Торонта.

Стартну петорку "Леброновог тима" чиниће Ентони Дејвис, Кавај Ленард, Лука Дончић и Џејмс Харден, док ће Јанису друштво правити Џоел Ембид, Паскал Сијакам, Кемба Вокер и Тре Јанг.

У "Леброновом тиму" наступиће Никола Јокић, који је другу годину заредом заслужио место међу најбољима, па ће велика колонија Срба у Чикагу итекако имати за кога да навија.

Како би задржали пажњу јавности, челници НБА лиге сваке године унесу и неку новину, овога пута ће то бити играње утакмице по посебним правилима у знак сећања на Кобија Брајанта. 

Наиме, свака одиграна четвртина биће мини-утакмица за себе, док последња деоница неће бити временски ограничена, већ ће се играти док једна екипа не дође до одређеног броја поена, а он ће бити одређен додавањем 24 на број поена који је постигла екипа која води.

Звучи компликовано, зар не? Пример: Рецимо да после три четвртине, једна екипа води 100:95. Победник ће бити тим који први стигне до 124 поена, макар се играло унедоглед.

Број 24 одређен је у част Кобија Брајанта, који је добар део каријере провео носећи тај број на леђима.

Централни догађај викенда планиран је за недељу.

Брајант, Данкан Гарнет – ко ће у Кућу славних?

Цео викенд почиње најавом класе која ће ове године постати део Куће славних, а најзвучније име је свакако Коби Брајант, човек по којем је обликован овогодишњи Ол стар викенд.

"Мамба" је петоструки НБА шампион, 18. пута наступао је на утакмицама "Свих звезда", а у својој каријери био је најкориснији играч лиге, два пута и НБА финала.

Своје место у "класи 2020" требало би да нађу још један петоструки шампион, Тим Данкан, као и љубимац великог броја кошаркашких заљубљеника у Србији, Кевин Гарнет.

Од звучнијих имена који су кандидовани ове године за улазак у Кућу славних издвајају се играчи Крис Бош, Шон Мерион, Мајкл Финли, Чонси Билапс, Марк Џексон, Тим Хардавеј, Крис Вебер, Бен Валас и Тони Кукоч, као и тренери Џорџ Карл, Руди Томјанович, Рик Аделман, Беки Хемон...

Петак је резервисан и за утакмицу "Звезда у успону", односно играча који играју прву или другу сезону у лиги,

Они од којих се тек очекује да постану носиоци НБА лиге биће подељени у екипе "САД" и "Свет", а кошаркашка јавност са нестрпљењем очекује наступе Зајона Вилијамсона, Треа Јанга, Џа Моранта, Луке Дончића, Руија Хачимуре, али и далеко искуснијег Никола Мелија.

Пре кошаркаша на терен "Јунајтед центра" ће и познате личности, које ће покушати да забаве публику својим умећем са лоптом, али и на разне друге начине.

Тројке, закуцавања, вештине...

У суботу неће бити утакмица, али зато публику очекује изузетно богат програм и чак три такмичарске дисциплине – скилс челенџ, брзо шутирање тројки, као и атрактивна закуцавања.

Такмичење у вештинама организује се 17. пут, а трофеј освојен прошле године браниће кошаркаш Бостона Џејсон Тејтум, док ће му конкуренција бити, између осталих, Патрик Беверли, Крис Мидлтон, Домантас Сабонис и Паскал Сијакам.

Још један прошлогодишњи шампион браниће своју част у Чикагу – Џо Херис из Бруклина покушаће другу годину заредом да постане најбољи тројкаш лиге.

Ипак, конкуренција неће бити нимало лака, пошто су ту Бади Хилд, Зек Лавин, Давис Бертанс, али и Девин Букер, који ће заменити повређеног Демијана Лиларда.

Најатрактивније такмичење сачувано је за крај суботњег програма, када ће четворица кошаркаша покушати да измисле неко ново закуцавање.

Двајт Хауард, који је победио у такмичењу 2008, после 11 година паузе покушаће да понови успех из младости, док ће му највећи конкуренти бити Ерон Гордон и Дерик Џонс Џуниор, којима је "за длаку" измакла победа у претходним наступима.

Спремите своје будилнике, не желите ваљда да спектакл прође без вас...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво