Величковић: Аутобус, авион и аеродром највећи непријатељи

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић рекао је да упркос умору и "потрошњи" тим остварио велику победу против Будућности у 19. колу АБА лиге. Црно-бели су синоћ имали рекордну посету у Арени, а Величковић је искористио прилику да још једном захвали навијачима, али и да говори о тешком ритму и великом броју утакмица и путовања.

Црно-бели су у Штрак арени славили са 87:82 за прво место на табели, а капитен Партизана после меча није крио задовољство иако је истакао да је тим веома исцрпљен динамиком мечева.

"Једна веома тешка недеља је иза нас, можда се и видело на терену да смо мало били истрошени што се тиче неких решења, идеја, енергије у појединим моментима. Стварно велика победа. Играли смо дерби у понедељак, ишли за Болоњу, остварили велики резултат, можда се и емотивно превише испразнили. Најбитније да смо ову утакмицу добили и недељу привели крају на најбољи начин", рекао је Величковић новинарима после меча.

Црно-бели су синоћ имали рекордну посету у Арени, меч против Будућности посматрао је 16.531 гледалац, а Величковић је искористио прилику да још једном захвали навијачима.

"Захвалио бих свима који су дошли и препознали моменат. Ми у наше навијаче не сумњамо никада. Био нам је битан сваки појединац који се нашао у хали и хвала им на томе, 16.500 људи до сад нико није направио".

Крилни кошаркаш са 472 меча у дресу Партизана рекордер је у клупској историји, чиме је престигао Петра Божића.

Синоћ је тај рекорд обележен и Величковић је од председника клуба Остоје Мијаиловића добио плакету у облику дреса са бројем одиграних утакмица.

"За мене је ово највећа част коју сам могао да замислим, престигао сам свог капитена, одиграо оволики број утакмица. За мене је то нешто стварно посебно. Када се појавила та прича о броју утакмица, сигурно ми је у глави било да будем први. Увек ми је глава била за Партизан. Хвала клубу на лепом гесту" рекао је Величковић.

Иза Величковића и Партизана су три утакмице великог интензитета, а новинари су капитена црно-белих питали како се осећа и како је издржао тај темпо.

"Физичко стање ми је такво да стручни штаб гледа кад год може да ме одмори. Има периода кад се осећам добро, има периода кад стварно не могу ни да тренирам. Трудим се, али стварно ми је понекад тешко, поготово три утакмице одиграти. Дерби, па сутрадан ујутру идеш на авион... Мени је аеродром највећи проблем. Аутобус, авион и аеродром су ми највећи непријатељи. Сваки пут кад замислим неки велики аеродром и колико имам да прошетам до неког гејта увек ми је размишљање где могу да станем, да седнем. Прва ствар коју радим је да хладим колена где стигнем", рекао је Величковић.

Без обзира на све, Величковић каже да га још држи емоција према кошарци.

"Овај спорт ми је дао много ствари, овај клуб ми је дао много и стално ме на терену ме вуче нешто. Играћу док будем могао. Спортисти ми кажу играј док можеш, други ми кажу треба да се играш са децом после каријере. Треба бити реалан, направио сам себи проблем са коленима, али кошарка ми је дала доста", закључио је Величковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво