Пао је и Виртус у Болоњи, Партизан је у четвртфиналу Еврокупа

Кошаркаши Партизана савладали су екипу Виртуса у Болоњи са 84:82 у петом колу Топ16 фазе Еврокупа. Црно-бели су се пласирали у четвртфинале такмичења, као првопласирана екипа Групе Е.

Партизан је решио све дилеме и математичке прорачуне око пласмана у четвртфинале Еврокупа. 

Црно-бели су савладали Виртус и у Болоњи и као првопласирана екипа из Групе Е пролазе у наредну фазу такмичења.

Изузетно узбудљив и драматичан меч одиграли су Виртус и Партизан у препуној дворани у Болоњи, а српска екипа до победе је дошла након преокрета и у последњим секундама меча.

Виртус је од самог старта меча стекао предност. Прва четвртина протекла је са веома малим бројем поена, солидним одбранама и не толико добрим нападима. У другој четвртини Виртус је додао гас, почео да погађа у високим процентима за три поена и стекао двоцифрену предност.

Партизан је на моменте био у дефициту од 14 поена, али су црно-бели константно били у налетима и резултатски опстајали у мечи.

Трећа четвртина донела је серију Партизанових тројки, две је погодио Трифуновић, а по једну Пејџ и Јарамаз, чиме је Партизан спустио разлику на само три поена.

У последњој деоници, српски тим је играо сјајну одбрану и потпуно затворио прилазе ка свом кошу. Након празног хода, настала је резултатска клацкалица, па је меч отишао у веома неизвесну завршницу.

Виртус, упркос свом труду, није успевао у завршници да поентира, што је Партизан знао да казни. Раде Загорац постигао је поене за преокрет, након украдене лопте над Теодосићем, а потом и са линије за слободних бацања Кори Волден је потврдио тријумф.

Виртус је имао два шута за победу, један је промашио Милош Теодосић, а други у последњој секунди Стефан Марковић.

Најефикаснији у победи Партизана био је Кори Волден, који је био и МВП утакмице са учинком од 29 поена и пет скокова. Једини двоцифрени стрелац поред Волдена био је Томас који је уписао 10 поена.

У редовима Виртуса исткали су се Теодосић са 24 и Марковић са 17 поена.

Партизан је уписао четврту победу у пет одиграних утакмица и као првопласирана екипа обезбедио пролаз у четвртфинале, док је Виртус други са три победе и два пораза, оба од Партизана. 

Овако је протекао меч:

22.04 – Крај меча, Партизан је победио Виртус у Болоњи са 84:82.

21.30 – Крај треће четвртине, Виртус води са 68:63. Трећа деоница протекла је потпуно у знаку Партизана, који је на моменат умало потпуно избрисао дефицит од 14 поена. Тројкама Трифуновића и Јарамаза и поенима са линије за слободна бацања, Партизан је напправио серију 8:0 и вратио се резултатски у меч. Виртус је у последњим моментима четвртине успео колико-толико да одбије налет гостију. 

21.07 – Настављен је меч...

20.49 – Крај првог полувремена, резултат је 47:35 за екипу Виртуса. Друга четвртина била је сушта супротност прве, Виртус је постигао 29, а Партизан 22 поена. Домаћин је средином четвртине направио серију 8:0, којом је стекао двоцифрену предност, коју успешно одржава. Стефан Марковић и Милош Теодосић постигли су 14 и 12 поена у редовима Виртуса, док је у Партизану Водлен најефикаснији са 15 погодака. 

20.20 – Завршена је прва четвртина, Виртус након десет минута води са 18:13. Јако мали број поена је постигнут у првој четвртини. Разлог тога су солидне одбране, али и не толико расположени напади. Тек у завршници деонице постигнут је нешто већи број поена.

20.00 – Почео је меч у Болоњи...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво