Партизанов "тренинг" против Задра, Јарамаз и Величковић покренули "парни ваљак"

Кошаркаши Партизана убедљиво су на свом терену савладали екипу Задра са 87:60, у утакмици 17. кола АБА лиге. Црно-бели везали и девету победу у регионалном такмичењу, пред мечеве против Звезде и Будућности и изазова у Еврокупу. Јарамаз, Макаду и Трифуновић најефикаснији у екипи Андрее Тринкијерија. У наредном колу Партизан игра гостује код Звезде у "вечитом" дербију.

Партизан је забележио нову победу у региону. Црно-бели су са 87:60 савладали екипу Задра у Пиониру и забележили 14. тријумф у АБА лиги.

Партизан је на почетку меча имао проблем са "паљењем мотора". Само 12 постигнутих поена и девет промашених тројки нису оно на шта су навијачи навикли од црно-белих ове сезоне. Није ни чудо што је Задар на први одмор отишао са минималном предношћу.

Оно што су пропустили у првој, црно-бели су надокнадили у другој деоници. Јарамаз и Величковић погодили су по две тројке, док је одличан био Џејмс Макаду, како у одбрани тако и у нападу (10 поена и пет скокова).

Партизан је постигао чак 31 поен у другој четвртини, Задар промашио свих 12 тројки у првом полувремену, па се на велики одмор отишло са великих плус 17 - 43:26.

Црно-бели су у трећој деоници покушали да реше питање победника (ако се оно уопште постављало), али је Задар "показао зубе" - 18:18.

Средином последње деонице, Партизан је после тројки Волдена и Гордића дошао до плус 24 (73:49), а ту предност су црно-бели, уз атрактивну игру Гордића и Мозлија, задржали до краја меча.

Треба истаћи да је Задар прву тројку погодио у последњем минуту утакмице из 25. покушаја.

Најефикаснији у противничком тиму били су Макаду и Јарамаз са по 13 поена, Урош Трифуновић је додао 12, а Новица Величковић 10.

У тиму Задра истакао се Стефан Бундић са 19 постигнутих поена.

Изабранике Андрее Тринкијерија сада очекује низ тешких мечева – прво у "Пионир" стиже Дарушафака, потом црно-бели гостују код Звезде и Виртуса, док ће "шлаг на торти" бити дуел против Будућности у Београду.

АБА лига - 17. коло:

Субота:

Цибона - Будућност 78:87

Партизан - Задар 87:60

Недеља:

12.00 Мега Бемакс - Крка

18.00 Цедевита - Приморска

20.00 Морнар - ФМП

Понедељак:

17.00 Игокеа - Црвена звезда

Табела: Партизан 14-3, Будућност 13-4, Црвена звезда 10-6, Цедевита 10-6, Морнар 9-7, ФМП 9-7, Приморска 9-7, Игокеа 6-10, Крка 6-10, Цибона 5-12, Задар 4-13, Мега Бемакс 3-13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво